Бик гигант – тежи 1 400 кила, висок е почти 2 метра

Австралийските кланици не го искат, ще живее на воля
29 ное 2018 14:30,
26

Снимка: Instagram, Twitter

Фермер от Западна Австралия смая света със своето стадо крави и бикове. Сред млекопитаещите се откроява един "красавец" - бик гигант. Животното учиди посетителите на фермата със своите 1 400 килограма и ръст от 1,94 метра.

Още по темата

Бикът носи звучното име Никърс. Той живее близо до живописното езеро Престън във фермата на Джеф Пирсън. Джеф пожелал да продаде животното на аукцион, но никоя от кланиците в региона не пожелали да го купят.

Обяснението им било просто: "Няма как да се справим с толкова мощно животно", категорични са собствениците на цехове за месо.

Никърс е на 7 години. Едногодишен е пристигнал във фермата на Джеф Пирсън и още тогава е бил по-висок от другите телета в стадото, което наброява близо 20 000 животни.

"Въобще не очаквахме, че ще стане толкова грамаден", споделя фермерът.

Местните медии се поинтересували дали не е планирал да започне отглеждането на нов вид крави – гиганти, но това не можело да се осъществи, защото австралийският великан е бил кастриран и не можел да продължи рода си.

Фотографиите на бика привлякоха вниманието на ползвателите на социални медии. Сега съдбата на бика се следи от цяла Австралия. Кланицата вече не грози гиганта, категоричен е Джеф Пирсън. Никърс ще изживее дните си свободно във фермата с другите бикове и крави.

Междувременно се появиха и мемове с бика гигант. Никърс е сравняван с играчи от NBA, други го правят част от сагата "Междузвездни войни".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го вземе научен институт и да му изследва гените и съпътстващите забилявания. Поне някаква положителна работа да стане от цялата работа.
1
28
 
21
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
Само на мен ли ми прилича на Нинова, говорейки от парламентарната трибуна?