Най-страшните думи: Кейлъб няма шанс! Но съдбата е решила друго...

Докторите очакват да спре да диша, но детенцето вече е на 15 месеца
10 дек 2018 20:58, Нели Христова
22

15-месечният Кейлъб обича да се усмихва.

Беки и Фил Крук чуват най-страшните думи от доктора – детенцето им на десет дни няма да оцелее заради увреждане на мозъка. Налага се животоподдържащите уреди да бъдат изключени, тъй като надежда за възстановяването му няма. Но когато апаратите спират да работят се случва чудо. Оказва се, че времето на малкия Кейлъб още не е дошло.

Беки родила преждевременно вкъщи. Всичко станало толкова бързо, че двойката нямала време да реагира. Ала когато поела малкото си момченце в ръце, тя забелязва, че той е блед и почти не диша.

Със съпруга хукват към местната болница, но това, което чуват, е ужасяващо. Кейлъб е останал прекалено дълго без въздух и това е увредило мозъка му. Докторите веднага го включват към животоподдържащи уреди, но установяват, че има минимална мозъчна активност и шансовете му за оцеляване са нищожни.

"Нямаше какво да направим за него. Не мога да повярвам какво се случи с нашата перфектна бременност - разказва госпожа Крук. -  Трябваше да се подготвим да го видим как умира, тъй като докторите решиха да спрат машините, които поддържат живота му".

Пораженията върху мозъка на Кейлъб са катастрофални. А според докторите, след спирането на уредите, бебето има едва няколко минути живот, преди да издъхне. За това Беки го взима в прегръдките си, за да му каже сбогом. И тогава чудото се случва.

Когато машините спират, Кейлъб продължава да диша, а след това здраво стиска ръката на майка си.

"Той ме погледна така, сякаш искаше да ми каже: "Всичко е наред, мамо", разказва Беки. 

Въпреки катастрофалните увреждания, Кейлъб оцелява, вече е на 15 месеца и ще отпразнува първата си Коледа.

Според родителите му, най-много обича да слуша гласа на сестра си, защото усмивка грейва на лицето му всеки път, щом я чуе да говори.

Нито докторите, нито семейство Крук знаят, каква ще е съдбата на детето от тук нататък. Всеки ден, малкият Кейлъб избира да живее, въпреки мрачните предсказания, а родителите му се надяват, че ще го видят пораснал и щастлив, доколкото е възможно.

Защо бебето е останало без кислород е неясно. Как оцелява, също е мистерията за докторите и може да се обясни само с една дума – чудо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Спиридон преди 5 години
Сладуран! Да е жив и здрав .... ангелът си знае работата, ще го пази! ;)
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пецатавинаги в тези истории са само бели хора, вижда се как медийно плашат белите хора за да не се хващат да правят деца, пропагандират само трудности и рискове Това съм го забелязал много отдавна.Уж романтични комедии лансират тезата, колко е страшно да се мисли за брак, за деца и колко е трудно.Да вземем първо едно куче, да видим дали ще можем да го гледаме, пъккато станем на 40-45 ще се престрашим да имаме едно дете тъкмо тогава ще сме събрали стици хиляди $ та белким го отгледаме.
18
4
 
6
 
! Отговори
no name-2 преди 5 години
И говоря за случай от 2017г., а не от преди 20г. И то в Лондон, а не в някое село. Толкова за "развития" Запад. Колкото до детенцето от статията.... за съжаление стават и такива неща.Има случай на раждане за минути, излиза като тапа, нямаш време ни за линейка ни за нищо. Ако си има дни дано ги изживее щастливо.
17
4
 
4
 
! Отговори
no name преди 5 години
Изобщо не се учудвам, ако става дума за Англия.Наистина са мн.зле в родилната помощ.Една позната я оставиха с болки и контракции да се мъчи повече от 24 часа,нито система за предизвикване на раждане,нито доктор,само акушерки.Седят и чакат естествения начин на нещата.И като взе да позеленява се сетиха да извикат лекар-оказа се,че бебето се е наакало вътре и започва да трови майката и себе си.Едвам ги спасиха,детето в кувьоз,добре, че няма увреждане.Тука да бяха направили секцио още на 4-5 час
16
4
 
5
 
! Отговори
Къде? преди 5 години
Та в резултат на ПЪЛНОТО безхаберие в Англия и ползването на "ТРАДИЦИОННИ" методи от преди 200г. и пълното отричане на съвременните лекарства и методи, резултатите са потресаващи и децата и майките с големи проблеми при раждането и месеците след това. И говоря за проблеми отдавна забравени у нас!И пка натъртвам - не става дума за някакви селски райони и за уж необразовани хора.Направо бях изумен и първоначално не повярвах, как карат бременност, раждат и отглеждат децата в Англия!За преди 15г.
15
4
 
6
 
! Отговори
Къде? преди 5 години
Добре де, аз ли нещо не видях? Къде е станало това?Ако е в Англия, нищо чудно не виждам в безхаберието на докторите и на родителите. Имам познати там и бях изумен от отношението към родилките: В Англия,а май и не само там, доктор се вика (т.е. обаждат му се да дойде от вкъщи) САМО ако детето започне да умира. А още и по време на бременността: нулева информация и нулеви грижи от доктори и сестри, това лекарства,това режими - забрави - на 200г назад, дори и от нас са. И не говора за селки райони!
14
2
 
9
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Да е живо и здраво малкото ангелче <3
13
9
 
5
 
! Отговори
hmn преди 5 години
статия в стил: някъде един мармот завивал нещо кафяво в станиол, ама може и да се е оцапал.
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"И тя като взе да ражда , на линейка не се ли обадиха?"---В момента телефонът им е бил изключен, поради неплатена сметка за миная месец. :)
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Със съпруга хукват към местната болница"--- А, кое е "мястото" в което живят, за да разберем и коя е болницата? Не пишете."Местни" болници има навсякъде. При нас, например, има две местни болници УМБАЛ "Света Ана" и "Софиямед" . Поне ориентировъчно кажете за коя държава, или за кой край на света става дума! Нелче-е, Нелче! Как да приемем сериозно новината !?
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е живо и здраво!
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тя като взе да ражда , на линейка не се ли обадиха?
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато пациента има воля за живот, медицината е безсилна
7
5
 
28
 
! Отговори
Toni преди 5 години
Мани, че прилича на фалшива, но детето е на 15 месеца и празнува първа Коледа. Явно на миналата не му се е празнувало....
6
10
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Тази Новина прилича на фалшива ?
5
2
 
35
 
! Отговори
някой преди 5 години
Нека дълги години да му се радват родителите !!
4
8
 
27
 
! Отговори
пецата преди 5 години
винаги в тези истории са само бели хора, вижда се как медийно плашат белите хора за да не се хващат да правят деца, пропагандират само трудности и рискове , явно елита иска да се раждат само черни, те правят деца без да се замислят по 5-7 деца и точат социалната система на европа от което рано или късно тя ще рухне, няма как да има в германия 10 млн *** които не работят а всяка година правят по нови 2 млн и всички тези гърла ги хранят белите работещите, тази система няма как да оцелее
3
2
 
22
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Спонтанно раждане се получава много рядко. Трябва да има някаква външна причина - удар, катастрофа, стрес или нещо подобно. Силно се съмнявам, че родителите не са разбрали какво става след като са и изтекли водите. Ако не е било възможно с автомобил - да бяха извикали линейка. Не всички сме акушери, но медиците са подготвени за подобни ситуации. Възможно е просто детето да е нагълтало околоплодни води и да се е задушило в последствие и сега да тегли цял живот. Пожелавам му да се оправи :)!
2
2
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДУШИЧКА :)
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много тежка история. Не знам какво се пожелава на родителите в такива случаи.