Стенното катерене помага на психиката: З ползи от него!

Скалното катерене ви прави по-стабилни емоционално
1 яну 2019 12:41, Ивета Иванова
12
Стенното катерене помага на психиката: З ползи от него!
Снимка: Pexels

Скалното и стенното катерене се води екстремен спорт, но освен, че ще повиши адреналина в кръвта ви, то ще ви направи по-здрави - и физически, и психически. То натоварва всички мускули в тялото и е перфектната тренировка. То изисква кураж и стабилна психика и се грижи за психическото здраве. Ето как помага на психиката ви. 

Учи ви на търпение
В началото определено ще ви е трудно да го практикувате. Тази активност изисква доста време и търпение. Не може много бързо да се усвои техниката на правилното катерене, а и някои хора първо трябва да стегнат мускулите си, за да имат добри резултати. Но спортът е зарибяващ, така че едва ли ще се откажете, дори нещата да се получават бавно. Просто така ще се научите да бъдете по-търпеливи и ще осъзнаете, че всичко, което си струва, отнема време. С практиката ставате все по-добри във всяка област в живота.
 
Разбирате страха и го преодолявате
Адски много хора ги е страх от високо, независимо дали го признават или не. Това е един от най-успешните начини за преодоляване на този страх. Тъй като сте вързани и обезопасени, ще видите, че наистина сте в спокойна и сигурна среда, и страхът е просто емоция, която отминава като всички други. А и отново ви помага търпението - справяте се с този страх дълго време, но го преодолявате. Иначе просто си казвате, че ви е страх от високо и не правите нищо по въпроса. При катерене в организма се повишава хормона на щастието - серотин и така виждате, че дори от страховете може да доведат до нещо хубаво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направиш ферма за патици в северозапада също е екстремно изживяване.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зарибяване.
9
3
 
7
 
! Отговори
бан преди 5 години
На психиката и самочувствието помага добрата заплата--кво е това гладен на дувара...а бързото катерене зависи от това какво те гони !
8
1
 
4
 
! Отговори
до7 преди 5 години
Карането на колело особено през планински терен не е по безопасно от катеренето, и при двете риска се намалява чрез опит.А бягането и фитнес подготовката са основа на всеки спорт, Т.е. какъвто и спорт да избереш тези две неща са задължителни да ги прибавиш в подготовката.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Taзи статия за комплекси срещу новогодишното ядене ли е? Нека си има и хора да се занимават и с това, но не може да се втълпява как ли не е полезно за абсолютно всички. И сумо борбата изглежда интересно, но не всички ще я практикуват независимо от теглото си.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карането на колело, бягането. Другото е свърх напрежение и рискове от сериозни травми. Бягането тонизира, разпуска, стяга особено с домашен любимец.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен бягането.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре не се занимавайте с този спорт,не е за всеки,твърде рисков е.Послушайте номер 1 или тренирайте леки спортове или се разхождайте на чист въздух.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При падане от високо на глава ,се наместват чакрите и психиката се нормализира .Мисълта става трезва .
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са много местата където може да тренирате стенно катерене в България, иначе да всеки може да го прави но поради липсата на условия в България не е достъпно за всеки.Скалното катерене е по достъпно като терени в България , но за него трябва да имате много добра собствена екипировка и наистина добра подготовка което го прави не широко достъпно, а и трябва добра преценка за рисковете.Това е причината това да си остава ограничен спорт в България, въпреки че държавата има природните ресурси за т
1
2
 
10
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
А подовото лазенье помага да се не пребиеме га сме пили. Значи е по-добро за здравето от стенната измишльотина.