6 начина да намалите апетита, ако сте на диета

Пийте повече зелен чай
10 фев 2019 23:00, Михаела Лазарова
7
6 начина да намалите апетита, ако сте на диета
Снимка: istock

Всеки, който се е опитвал да спазва диета, за да се раздели с няколко излишни килограма, знае колко е трудно да се справиш с глада в първите дни. Дори диетата ни да включва 3 основни хранения и малки закуски между тях, гладът ни измъчва през целия ден. Как да се справим с него? Споделяме няколко лесни стъпки, които ще направят мисията ви да постигнете оптимално тегло, мисия възможна.

Яжте повече пикантни подправки

Ако се опитвате да отслабнете и сте любители на пикантните подправки, добавете ги в менюто си. Черен пипер, джинджифил, хрян, люти чушки, са чудесна добавка, която може да ви помогне в изгарянето на излишните мазнини.

Основната съставка в пикантните храни е капсаицинът, който спомага за потискане на апетита и за повишаване на метаболизма.

Освен изброените може да добавите към диетата си кимион и куркума.

Семена от чиа

Семената от чиа също са здравословна добавка към менюто ви. Те съдържат много фибри, действат засищащо, което означава, че ще приемате и по-малко калории. Може да ги добавяте към кисело мляко, смутита, овесени ядки, салати, палачинки.

Пийте повече зелен чай

Една от най-полезните напитки е зеленият чай. Той не само съдържа много антиоксиданти, но съдържанието на кофеин в него, както и останалите му съставки, могат да помогнат за повишаване на метаболизма и подпомагане изгарянето на мазнините. Съединение в зеления чай, наречено епигаллокатехин галат (EGCG) се смята за ключов фактор за повишаване на метаболизма и намаляване на апетита.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква е причината човек да си намалява апетита? Организмът прекрасно знае от какво има нужда. Странно, как досега моя никога не се е сетил за чия.
4
0
 
7
 
! Отговори
ORWO филм преди 5 години
Как пък един път не се излъгаха да предложат някакви местни ,български храни , а все скъпи екзотики ,чиято полза е много съмнителна ?Аха - красотата струва скъпо !
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетох как лютото намаля апетита и се отказах нататък
2
2
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
За тая работа има едни продълговати хапчета - викат им кебапчета...
1
2
 
10
 
! Отговори
Ясъмкон преди 5 години
Стара и изпитана рецепта за намаляване на чувството на глад е като се наядеш. Аре бе диети ше спазвам. Като ми дойде времето поне ше кажа "не се лиших от нищо"