Как се "самоубиваме" чрез консумацията на захар?

Захарта повишава нивата на лошия холестерол
19 фев 2019 22:15, Михаела Лазарова
46
Как се "самоубиваме" чрез консумацията на захар?
Снимка: istock

Захарта е доказан враг на нашето здраве. Тя е навсякъде, дори да се стремим да не я добавяме към кафето или чая си например, захарта тайно се внедрява в организма ни чрез пакетираните и преработени храни, към които посягаме в магазина или в ресторантите.

Доктор Нанси Апълтън, лекар и диетолог, започва да пише за вредите от захарта още през 70-те години на миналия век. Тя провежда редица изследвания, споделя наблюденията си в многобройни лекции и издава множество книги, фокусиращи се върху вредите, които захарта нанася върху организма, като водещ мотив за доктор Апълтън е собственото ѝ разклатено здраве.

В една от книгите ѝ „Самоубийство чрез захар“ тя споделя подробен списък от 144 начина, по които захарта наистина бавно, но сигурно ни убива. Ето извадка от него:

  • Захарта потиска имунната система
  • Захарта разстройва абсорбцията на минерали в организма
  • Консумацията на захар по време на бременността и кърменето повлиява мускулната ефективност при бебетата, което може да доведе до затруднения в моториката в бъдеще
  • Захарта повишава киселинността в слюнката, което уврежда устната кухина, зъбите, хранопровода
  • Захарта в газираните напитки, консумирана от деца, оказва вредно влияние върху способността на организма да се справя с инсулиновата резистентност
  • Захарта повишава нивата на инсулин и глюкоза, което предизвиква не само повишен риск от диабет, но и създава условия за трупане на мастна тъкан в резерв
  • Захарта повишава съдържанието на свободни радикали в организма, което уврежда клетките и тъканите
  • Захарта предизвиква хиперактивност, безпокойство и тревожност както у възрастните, така и при подрастващите

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
39
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Яжте нутрасуит и аспартам-май бяха полезни за ...раковите образувания.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яж бе, щом ти е кеф, какво друго му остава на пенсионера.
8
6
 
38
 
! Отговори
Сладкоман преди 5 години
Като малко дете много обичах и ядях домашни сладка, конфитюри, мармалади, сладкиши, торти. Като ученик четях книги с чаена чаша захар до себе си, с 3-4 чаени лъжици какао - бавно вкусвах от сладката ароматна смес и четях час, два, три, докато чашата се изпразни. Почти всеки ден. Като студент четях, неизменно похапвайки нещо сладко. През 40-те си трудови години си подслаждах всеки удобен случай. Като пенсионер, вече 15 години, завършвам всяко ядене с 50-100 грама течен шоколад - Финети или НуКрема.. Аз съм сладкоман. Или сладкохолик. И ако някой ден хвана диабет или нещо още по-ужас
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мейнстрим новина. Има ли някой да не вярва? Нали с това ни пълнят главите по цял ден. Който се храни НОРМАЛНО няма проблеми със захарта. Това е.
6
6
 
21
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Това е статия като за вегани
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха, статията е за женската клиантела. Това обяснява всичко.
4
7
 
35
 
! Отговори
11 преди 5 години
Тва го е писал някой, който няма мозък, защото захарта е полезна за ума. Ето кви статии се пускат, когато някой е без акъл.
3
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този опит е заимстван от краварите, които плюзкат по цял ден донатс и пият по 2 литра кола. Не на нас бате тия.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки сезон безброй дрожди гинат от консумация на захар, е и?
1
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпня и пропаганда. Дядо ми само захар по 6 лъжици в чая слагаше с ракийка и на лозето по цял ден. До 86 г живя съвсем здрав и си почина когато спеше. А нас по сто болести ни тормозят от ГМО и другата отпадъчна храна.