Тя е на 39 и има 38 деца – Мириам, която се грижи сама за синовете и дъщерите си

Преди три години жената, която е от Уганда, е била изоставена и от съпруга си
26 апр 2019 19:41,
118

Да се грижи сама за 38 оцелели деца от общо 44, които е родила. Това е мисията на Мириам Набатанзи от Уганда.

Тя е само на 39 години, но вече е горда майка на 38 деца. Омъжва се на 12-годишна възраст. Ражда няколко пъти близнаци, тризнаци и четиризнаци. По лекарска препоръка тя не може да взема противозачатъчни. И така броят на децата не спира да расте, разказва Bulgaria ON AIR.

Не всичко в живота на многодетната майка обаче е толкова лесно. В него има и много болка – тя е загубила шест от децата си. Преди три години жената е изоставена и от съпруга си и сама се грижи за децата си.

"Мъжът ми ми причини много страдание. Цялото ми време преминава в грижи за децата и изкарване на малко пари", сподели многодетната майка.

За да се справя с живота, Мириам работи всякакви неща – била е фризьорка, събирала е стари метали, продавала е билки. А спечеленото отива за храна, дрехи, училищни такси. В домакинството помагат активно и децата.

Трудно детство стои зад желанието на Мириам да има голямо семейство. Тя и децата й живеят в четири препълнени къщички от бетонни блокчета и покрив от ръждясала ламарина. Някои от децата спят на легла, а други на мръсния под. Рядко ядат месо или риба.

Но майката е категорична, че въпреки трудностите, най-важно е децата ѝ да са щастливи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
11
 
13
 
! Отговори
Помощи преди 5 години
Германия печели няколко млрд. годишно от преработка и продажба на кафе, купува евтино сурово кафе от Африка, пече го, опакова го в маркови опаковки и го продава и печели милиарди. Няма лошо, но защо и африканците не го правят, за печене и опаковане не се изискват технологии. Ми много просто, за да изнасят необработено кафе нямат мита, за обработено опаковано кафе митата които Европа налага на африканците са толкова високи, че никога не могат да развият този бизнес, ще продават само евтино сурово
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 56 и 57Разбирай каквото си искаш, свободна страна сме. Аз просто казах какви са фактите. Иначе е ясно, че не одобрявам правенето на деца по норматив без да имаш каквито и да е средства, но в много страни това е положението. Тука е на обратния полюс в момента, то и затова през 2050 я има българи, я не...
52
2
 
4
 
! Отговори
Циник до 59 преди 5 години
Ааааахахаха...сполай ти колега ...посмях се от сърце...почти цветно си го представих!Браво!
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе като гледам хич не се чуди, тия ще са си недохранени завинаги, само на въглехидрати и те така. А там както е било преди преди аграрната революция, всички заедно отглеждат децата, коя родила 30, коя нито едно не е имало голямо значение тогава, както и сега при тези
50
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте още помощи на онеправданите африканци! И имунизации! И пари! Да се размножават, докато почнат да преливат в околните океани.После ще рипат на салове, а Меркелщайн ще прави политика от тях.
49
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И въпреки всичко децата й изглеждат по-щастливи от повечето от децата, които виждаме по улиците в БГ.В крайна сметка жената се чуди как да храни 39 деца, голяма част от бг кифлите се чудят как да съберат 39 лайка днес....
48
9
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
при тази мизерия и условия тази отглежда толкова много деца а ако живее у нас сигурно ще са двойно повечеза сравнение ние дето все мърморим че сме зле финансово едва някои от нас се решават на второ детедаже нашите малцинсва се множат повече в по лоши условия
47
6
 
20
 
! Отговори
Циник до 47 преди 5 години
В Белгийско Конго ... колонизаторите са избили едни 12 - 13 000 000 ... но са им оставили съвременна инфраструктура ( жп мрежа) ...работещи заводи...само 20 години след като лошите бели колонизатори са си тръгнали ...жп мрежата е била история...заводите също...а ca " наваксали" избитите...и пак опират до лошия бял - да ги хрантути!Единственото НоуХау което са усвоили - е да заменят диаманти за калашници.Омръзнало ми е от пишманфилантропи из този форум!
46
5
 
34
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Да имаш толкова деца и да нямаш доходи, с които да ги гледаш е равносилно на престъпление. Това е все едно човек да изкарва 1000 лв на месец заплата и да си купи автомобил за 100 хиляди и после да се чуди кое по напред да направи.
45
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стени требват, ама не по 2 метра, а по 20. И поне 10 метра дебелина.
44
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦиникА ти знаеш ли защо са бедни в Африка или така си гориш наизуст?Там е най-голямата корупция и белия човек им източва ресурсите,подбива и цената на стоките им с евтин внос,да не говорим за огромния проблем с изчезването на водата в Африка и няма живот или производство,за замъсените,мъртви реки с химикали изсипани от белия човек!Ако толкова са се загрижили,да ум ударят по една инджекция и да не могат да се репродуцират по толкова много,като са се загрижили за Африка,а не да им крадат ре
43
6
 
17
 
! Отговори
Психясваш, четейки преди 5 години
Всеки с човечна душа ще каже "Горката! Трябва да й се помогне. Тя наистина е герой". И е правилно да се мисли така.Всеки почтен човек ще каже "Мъжът й е негодник и престъпник!", и наистина е така.Но като погледнеш нещата в друг аспект - омъжена на 12 и за 27 годиниродила 44 деца - не може да не се сетиш за теорията относно "Златния милиард".Не може да не се обезпокоиш за бъдещето на човечеството.Такива ми ти работи.
42
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЙовоВ Африка няма какво да ядат но правят деца за по 2-3 футболни отбора, после се оплакват че белите страни не им дават финанси а разни либерали ни натякват че в името на толерантността трябва да им помагаме.На кой ще помагаш бе, в България хем няма какво да ядат, хем не правят деца, България няма да я има след 30-40 години, той помагач се записал... те поне няма да изчезнат.
41
9
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ГошоГоче,размножаването е НАЙ-ТЕЖКИЯ ЗАКОН в Природата!!!!ВСЯКО живо същество,било то трева,дърво,цвете,животно,или човек,е ПОДВЛАСТНО на него!!!!!Закона гласи:..-"Може да нямаш какво да ядеш,може да умреш,но преди това ЩЕ СЕ РАЗМНОЖИШ!!!"Не намесвай тук СЪВРЕМЕННИ понятия като "образование","умения" и прочие..Според науката,динозаврите са просъществували няколкостотин МИЛИОНА години,без да имат."образование и умения"!.станахме прекалени ЕГОЦЕНТРИСТИ,помислихме,че светът се върти за нас
40
5
 
24
 
! Отговори
123 преди 5 години
Айшето чувайки тази новина възкликнала: " лееелее това колко много помощи са... Как ли го е направила..."
39
5
 
14
 
! Отговори
Az преди 5 години
В първобитните общества е така, тук с джендърите и 1/2 дете на 5 човека няма да има скоро...
38
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умеят да оцеляеат и да се размножават, еволюцията е безпощадна, тези коото не умеят изчезват
37
13
 
13
 
! Отговори
Antinatalist преди 5 години
Там става, но тук ако не си минимум пластичен хирург или милионер, жената няма да се навие да ражда. Може там някъде след 35 да се прежали за да има кой да я бута в инвалидната количка.
36
8
 
32
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Това е поведение на друг биологичен вид, но не и на човешко същество. Заслужава си мизерната съдба. Защо подобни същества от третият свят, които нямат образование, умения или перспектива се размножават в такива количества???
35
6
 
6
 
! Отговори
майка на трима преди 5 години
До Я!Младеж, това си е чиста проба завист, да знаеш :) форумките скърцаме със зъби, че рядко и една десета от децата на тая произвеждаме. Свиркай си, виц да има