Върнаха парче от Стоунхендж след 60 години

Парчето било взето при разкопки през 1958 г.
Обновена: 8 май 2019 20:20 | 8 май 2019 20:13,
12
Върнаха парче от Стоунхендж след 60 години
Снимка: pixaBay

Върнаха фрагмент от Стоунхендж 60 години, след като е бил взет при разкопки, съобщава BBC.

По време на археологическите разкопки през 1958 г. от пукнатини в някои от камъните били извадени три пръта с дължини от по един метър.

Парчето, което било върнато, било притежание на 89-годишния англичанин Робърт Филипс, участвал в разкопките. Последните 60 години той съхранявал парчето в дома си във Флорида.

Учените се надяват, че върнатият фрагмент ще им помогне да разберат повече за произхода на загадъчното съоръжение.

Неясни остават местоположенията на другите две парчета.

Стоунхендж се намира в равнината Солсбъри във Великобритания и е най-известният мегалитен паметник в света – кромлех с диаметър около 100 метра.

Сегашните останки от Стоунхендж са само бледи сенки в сравнение с предишното му величие. Повечето камъни ги няма, защото са затрупани под земята или са паднали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Стоунхендж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Плевенски преди 4 години
Колкото има ,,чудовище" в езерото Лох Нес ,толкова има и Стоунхендж ! Реклама за наивници.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Учените се надяват, че върнатият фрагмент ще им помогне да разберат повече за произхода на загадъчното съоръжение."Да разгледат черно-белите архивни снимки от строежа на "древния" комплекс или да питат някой от роднините на строителите.
10
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Ходих и ги видях тия камънаци. Нищо особено. Даже и не са толкова големи. Нищо магично и никаква специална енергия не се усеща на това място. Типична английска измишльотина за правене на пари от нищо. В околността има много по красиви и интересни неща които да види човек .
9
5
 
1
 
! Отговори
Влад преди 4 години
Аз гледах едно клипче в югуб там показаха, че Хитлер е имал военни бази от тъмната страна на Луната и във OFFnews видях снимки на плоската земя.
8
2
 
2
 
! Отговори
Влад преди 4 години
В OFFNews има снимка на градежа на "чудото"...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не рекламирате Българският Стоунхендж?
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНЗащо не се доказа нищо преди фотошоп, откак има фотошоп все доказвате че земята е плоска.
5
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ШОТЛАНДИЯ И АНГЛИЯ НЕ СЛУЧАЙНО СЕ ОБЕДИНЯВАТ!!ЕДНИТЕ ЛЪЖАТ ХОРАТА СЪС НЕСИ ЗА ДА ИМ ИДВАТ ТУРИСТИ А ДРУГИТЕ СЪС КАМЪНАКА КОЙТО ПРЕДИ 100 ГОДИНИ ИЗОБЩО НЕ Е БИЛ ТАМ А Е ИМАЛО ГОЛО ПОЛЕ!-------------ИЗОБЩО НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ПО ФИЛМИТЕ БИЛИ ДЖЕНТЪЛМЕНИ!! ТОВА СА ИЗМАМНИЦИ ОТ 100-ТИЦИ ГОДИНИ НАСАМ!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоунхендж реставрация извършена през 1954. Камъните стоят върху бетонни лети основи.Тези горе са вдигнати с кранове.Цялата лабота по "реставрацията" документирана със снимки и статии.Снимки от изграждането има в хубаво видео в Youtube (и къде ли не):"Construction Of Stonehenge"Камъните не са стояли там изобщо, а са събрани от къде ли не в местността и са аранжирани от реставраторите.Когато нямаш история, ще трябва да си създаваш.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето камъни ги няма, защото са паднали ?
2
3
 
16
 
! Отговори
ined преди 4 години
Не са били разкопки, а направо са си го направили във вида който го виждаме днес. Другото са си е чиста шалратания и безпочвени измислици.
1
2
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КЪДЕ ВЪРНАХА ПАРЧЕТА? НА МЕСТАТА ОТ КОИТО СА ГИ ВЗЕЛИ ЛИ?В ТОЗИ САЙТ ПОКАЗАХТЕ НОВИНА КАК ЛЕЯТ ОСНОВИТЕ НА СТОУНХЕНДЖ А КАМЪНАЦИТЕ СА ГИ ДОКАРАЛИ ОТ 100-ЦИ КИЛОМЕТРИ НА ТОВА МЯСТО!СТОУНХЕНДЖ Е АБСОЛЮТНА ИЗМАМА И САМИТЕ БРИТАНЦИ ЯСНО ГО ЗАЯВЯВАТ! БИЛО АТРАКЦИЯ ЗА БАЛАМИТЕ!