4 упражнения, с които може да изгорите много калории

Кардиото е незаменима част от всяка тренировъчна програма
28 апр 2024 23:00, Михаела Лазарова
10
4 упражнения, с които може да изгорите много калории
Снимка: Istock

За да отслабнете е необходимо да направите някои промени преди всичко в храненето, но и в движението. Упражненията и тренировките, ежедневното добавяне на повече движение са много важен фактор, който стимулира изгарянето на повече калории и мазнини, като съдейства за по-бързото постигане на желаните резултати.

И докато диетата е основният механизъм за контрол на приема на калории, тренировките и упражненията пък са механизмът за разхода на енергия.

С помощта на кои упражнения можете да изгаряте повече калории и мазнини?

Вдигане на тежести

Упражненията с добавена тежест ускоряват метаболизма, стимулират мускулния растеж, разхода на енергия. Усилията, които полагате да преодолеете допълнителните тежести помагат да ускорите разграждането на мазнините и да изразходите повече калории.

Кардио

Кардиото е незаменима част от всяка тренировъчна програма. Ускоряването на пулса забързва разграждането на мазнините, поддържането на сърдечния ритъм във високи стойности за известен период от време допринася значително за изразходването на повече калории и енергия. Тичане, скачане на въже, каране на колело или велоергометър, плуване, груповите и отборните спортове, включващи бързо темпо са все прекрасни примери за кардиотренировка, от която да се възползвате за отслабване и поддържане на форма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Здраве
Пролетни рецепти за обяд под 450 калории
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
фитнес преди 2 седмици
За да бъде ефективно кардиото е добре поне 3-4 часа преди това да не се приемат въглехидрати. В противен случай мускулите се нахвърлят на въглехидратите като лесно гориво и изобщо не бутат мазнините, поне докато не се изчерпят въглехидратите. Добре е да контролирате пулса да бъде в "аеробнта зона", от- -до. Изчислено по формула в интернет. Трябва да се движи в тези граници, минимална-максимална стойност. Което осигурява максимална ефективност за изгарянето на мазнините.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Копане с мотиката на кукуруза :)))
3
0
 
6
 
! Отговори
изброявам 4 уреда преди 2 седмици
за сваляне на килограми и влизане във форма, придобива се стегнато и с стройно тяло както за мъже така и за жени, 1, права лопата 2 кирка, 3 мотика, 4 вила.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отново пишете неща за полазност и много далеч от живота. Да, от живота. Защото "движението, което предлагате, е абсолютно изкуствено. Както при спортистите. И след спиране на състезателната дейност почти всички силно се надуват. Най-лошото обаче е, че с вашите натоварвания се пренатоварват ставите, което води до необратимо износване. Отнася се както за крайниците, така и за гръбначния стълб. Износването е необратимо. води до тежки хронични заболявания, всички спортисти са увредени, всички.
1
0
 
4
 
! Отговори
Секстерминатор преди 2 седмици
Много яка котарана.