Пчела обтегна отношенията между Турция и Англия

Тя се озовала на Острова в багаж на екскурзианти
2 авг 2019 14:39,
18
Пчела обтегна отношенията между Турция и Англия
Снимка: Ameliya Toy, BBC

Една пчела успя да обтегне отношенията между Великобритания и Турция дотолкова, че британски съд да поиска пчелата да бъде унищожена.

Редкия вид пчела "Осмиа авосета" се е озовала на 2000 км от обичайния си дом в Турция в дома на семейство от Бристол.

Ашли и Луис Той смятат, че са пренесли редкия вид пчела, след като тя се е скрила между багажа им по време на почивката им в Даламан, Турция.

Разбрали за нейното съществуване по сложните цветни гнезда, които пчелата плете.

Британското правителство обаче поиска пчелата да бъде "осъдена на смърт", или с други думи - да бъде унищожена, защото заплашва местните видове.

В защита на пчелата-беглец скочиха турските вестници, които призоваха животът й да бъде пощаден. "Хюриет" публикува заглавие "Не убивайте турската пчела".

Същевременно асоциацията на турските пчелари нанесе ответен удар, като обвини британските туристи, че изнасят редки видове от страната.

Всичко това обаче въобще не вълнува пчелата, която така или иначе е изчезнала. Британските власти обаче са упорити и в сряда влезли в дома на семейство Той, за да се опитат да я открият, както и да вземат цветните пашкули, в които пчелата снася своите ларви.

Пчела обтегна отношенията между Турция и Англия
Снимка: Ameliya Toy, BBC

Този вид пчела живее сама и плете пашкули от цветчета и кал, които пълни с нектар. След това пашкулите се оставят в земята за през зимата, когато ларвите се развиват.

Ученият, който е открил видът "Осмиа авосета" призова британските власти да не изхвърлят пашкулите и да не убиват пчелата, защото тя е рядък вид.

На свой ред пък британските пчелари предупреждават, че тази "чужденка" може да застраши местните видове, разпространявайки вируси и размножавайки се.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Warnings from UK преди 4 години
На камерите има отлични обемни запаси на опасните създания вкл blakc and gray death creatures ../Черно и симочумни масови убиици/ Виждат с екак летят над главите на принудени да работят в условията на радио терор /дигитално холограмен звуково ултразвуково инфразуков терор.Кесперти да огледат пак хауси с черно и сиво чумни създадния за The Beasth of the easth.Виждат се и се чуват отлично като големи духове с очи и тела..от сателити се виждат следени обемно камиони и хора с black death murderer
15
1
 
3
 
! Отговори
Warnings black death преди 4 години
Обсебени от извънземни наркомани чрез *** терористi на власт в ENGLAND увреждат тежко заводи и фабрики чрез bad death music terorr. Терора се провежда с високоговорители чрез които 24 часа се тероризират обемно вътрешно заводите. Срива се вътрешната охранителна biosphera и проникват масови убиици..Милиони убиици са снимани с камерите в заводите,магазини ,складове с пробита biosphere,Blakc death ,Gray death and braun plaque mass killers and murderers развъждат наркоманите нагли..
14
1
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До ....Африканската чума се появи, защото нашите българки все повече се захващат с черни африканци.
13
2
 
10
 
! Отговори
Емигранта преди 4 години
Тука, тукаааа, пчелата тука я докарайте, в парламента, на търтеите, да се размножи и мед 🍯 да им прави, че скоро ще свърши гювеча и къде ще топят мръсните пръстчета "народните избраници" стягайте багажа поМИ#я#Ри, Слави идва ще ви измете всичките при бай Ставри, ха, ха, хааааа
12
1
 
7
 
! Отговори
Емче преди 4 години
Тука, тукаааа, пчелата тука я докарайте, в парламента, на търтеите, да се размножи и мед 🍯 да им прави, че скоро ще свърши гювеча и къде ще топят мръсните пръстчета "народните избраници" стягайте багажа ***, Слави идва ще ви измете всичките при бай Ставри, ха, ха, хааааа
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия толкова й е писнало от турци, че даже пчела вече не иска да вземе от там! :)))
10
5
 
5
 
! Отговори
Никк преди 4 години
Като взема вестника само на пчела ще ми стане... хаха. Ако я бяха утрепали тия, нямаше да има дипломатически скандал
9
7
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
А уж Европа плаща милиарди на тюрките да ни пазят от мигрантите ... пазят дядовия :)
8
7
 
5
 
! Отговори
maistora преди 4 години
В очакване съм Р-доган да призове целиьот ислямски свят към джихат при такава присъда и да започнат едни бомбени атентати...! просто имат повд !!те така действат, изакват се някъде и после викат кой ми *** в гащите ?
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми да я дадат на някой пилот и да я върне, кво толкова.
6
5
 
7
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Турците: не убивайки пчелата, ние ще убием 10000 кюрди.!.
5
0
 
27
 
! Отговори
.... преди 4 години
Подигравате се, но ето така се появи у нас и африканската чума...ухапване от различни видове насекоми.Внесени случайно или нарочно.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пчелата е хермафродитна и с спциални гени ,т.е. ГМО,то найстина може да застраши другите пчели!
3
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
това не е пчела бе има едни видове имитират пчели за да се пазят
2
5
 
22
 
! Отговори
Пчелин преди 4 години
А защо пчелата е без бурка?
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все нещо ги застрашава тези кухари, не да се развие популацията на пчелата а те тръгнали да се плашат за своите пчели !