Според цвета: За какво е полезен бананът?

Ето какво издават цветовете на тези плодове
8 авг 2019 03:00, Ивета Иванова
9
Според цвета: За какво е полезен бананът?
Снимка: Pexels

Бананите са сред най-вкусните и обичани плодове. А и те засищат доста, така че са подходящи за диета - с тях коремът ви няма да стърже. Тези жълти плодове са чудесен източник на  витамин B6, разтворими фибри, витамин С, магнезий и калий и пазят от много заболявания. Ето и какво издават цветовете на бананите.

 
Зелени банани
 
Често подминавате зелените банани, защото ви се струва, че те не са узрели и няма да са толкова вкусни и сочни. Но това е грешка. Този вид банани са пълни със скорбяла - вещество, което кара храносмилателната система да работи по-активно - затова зелените банани ви засищат най-много. Но, в някои случаи, може заради тях да чувствате корема си подут. Те  съдържат най-малко захар, така че са по-диетични и ще са ви полезни, ако нивата на глюкозата в кръвта ви са високи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Valentin Zheleva преди 4 години
Харесва ми,защото прилича на бившето ми гадже,доста крив ))))
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По мои наблюдение, бананите са вредни за огормната част от хората и са полезни само за малцина.Откакто има банани целогодишно в магазинната мрежа, от тогава и огромната част на народа ни заживя мизерно и само една малка част от него се къпе в лукс.А, инак ако журналистката не знае за какво са полезни, да я светна. Може да си завира банана на едно място, щото това място едва ли ще бъде посетено от истински шпек.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината за бананите е, че предизвикват неврологично объркване, защото влияят на нивото на серотонин активирайки някои центрове в хипоталамуса. Това води до агресия.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратителен плод. Ферментира бързо и създава стомашен дискомфорт. Беден на витамини, но за сметка на това богат на скорбяла.
3
3
 
6
 
! Отговори
Донки Хот преди 4 години
Интересно защо авторката е седнала да пише за банани в 3 часа след полунощ? А да, зелените банани също така са и много твърди.....нали ;)
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината, бананът съдържа най-много изотопи от всички плодове.А на витамини е много беден.
1
3
 
9
 
! Отговори
Иветке мари, преди 4 години
Щом в три през нощта си се сетила да ни даваш кулинарни съвети, нека да ти кажа нещо.Българите, работещи в Южна Италия, останаха изненадани, когато установиха, че там хората ядат бананите още зелени. За разлика от нас те имат избор, защото в дворовете им растат бананови дръвчета. На въпросите на учудените българи отговарят, че в зеления банан имало повече витамини.Аз не знам дали е така, но очаквах в този материал да прочета нещо и за съдържанието на витамини в този плод. Това е най-важното.