Как да "вдигнете кръвното" на европейците с едно изречение?

Узнайте какво запалва чувството за национална гордост
Обновена: 2 сеп 2019 10:31 | 1 сеп 2019 12:15,
144
Как да "вдигнете кръвното" на европейците с едно изречение?
Снимка: Pixabay

Европа е континент на множество и разнообразни държави, всяка една от тях има своя история, език, кухня и национални традиции.

Не винаги може да знаете всичко за дадена страна на нашия континент. Предлагаме ви забавен начин да се пошегувате с националната гордост на различни европейски държави с едно изречение.

Украйна, Беларус и Прибалтийските страни: "Вие сте руснаци, нали?"

Швейцария: "Белгийският шоколад е по-хубав от вашия!"

Франция: "Американските вина са по-добри"

Австрия: "Вие сте германци, нали?"

Португалия: "О, вие така хубаво говорите на бразилски!"

Италия: "Честно да ви кажа, обичам спагети с кетчуп"

България: "Охо, вие пишете с руската азбука!"

Румъния: "Страната ви е много красива, обичам Будапеща!"

Финландия: "Дядо Коледа е измислен в Америка"

Чехия: "Чехословакия е много красива страна"

Нидерландия: "Холандия е най-живописната немска провинция"

Испания: "Вие сте латиноси, нали?"

Русия: "Във Втората световна война победител е Америка"

Какво може да допълним още за останалите държави, нека видим вашите коментари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
32
 
! Отговори
Анти Русия преди 4 години
Според автора на материала от 1941 до 1945 г. САЩ доставят на СССР повече от 11 хиляди самолета, 6 хиляди танка, 300 хиляди камиона и 4 милиона тона храна, които заедно с друга помощ се оценяват на 11 милиарда долара по това време или 191 милиарда долара по валутния курс от 2018 година.За Русия.
108
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако кажеш на французин, че американците имат по-хубаво вино, може да му докараш инфаркт, докато се смее неконтролируемо ...
107
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Нидерландия е вярно, че мразят да наричат страната им "Холандия".Баш па да мразят ...
106
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какви заядливо селяне ще си, че да се ядосаш, ако те попитат закон ползваш руската азбука. Да не мислите, че хората учат за произхода на религията и писмеността във всяка страна поотделно, както и сложните връзки между отделните култури? Мен са ме питали, аз казвам в 2-3 изречения и следва Ахаааа. Вместо да се караме, мисля, че трябва да споделяме и да се разбираме, но явно го мислим прекалено малко хора ...
105
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматкаМай не си ходила по-далеч от Тутракан. САЩ и Русия нямат нищо, ама нищо общо - нито като политика, нито като похвати, нито като манталитет и отношение към хората. Всички хора са грешни и алчни, спор няма. Обаче от двете държави Русия е безспорно по-малкото зло! Изобщо не може да става дума за сравнение за всеки, който разбира нещо от политика, история или народопсихология
104
6
 
38
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 109Браво за коментара.Откога се опитвам на набия в *** глави на разни "фили" и "фоби" че на света има две държави които са си лика прилика и те са САЩ и Русия но те не вдяват.И двете водят една и съща имперска политика с едни и същи похвати, държавно устроиство,отношение към другите....
103
3
 
38
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
До долни коментаторите.Искам да попитам,защо тука пишете на Руската Азбука???
102
5
 
36
 
! Отговори
чужденец преди 4 години
До :))))) cпоред евреите, Джон Винсент Атанасов не е българин.Произход на Националност зависи от майка.не от баща. Евреите имат акъл по-голям от теб. Той е англосакс. Като всичките комплексари искаш да има прочут сънародник.
101
0
 
34
 
! Отговори
патладжан Обама преди 4 години
До :))))) това обикновено българско Име е ДЖОН
100
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :)))))АНАНАСОВ ???
99
0
 
35
 
! Отговори
до 110 преди 4 години
Ами те не искат да те засегнат съзнтелно. просто са невъзпитани и неучтиви. Тръмп се засегна, че не му против Русия. Просто са нагли и безочливи. Функция на тинейджърското поведение на младите им "империи". Нищо лично, само генетично:)
98
8
 
34
 
! Отговори
до човек преди 4 години
Човече, американската Будвайзере прочута помия. Факт. Американците, обаче, мислят, че те са я "измислили", а лошите чехи са я откраднали:))) Това е наглост на квадрат. Същото като раиоти и Попов, Хуго Шмайзер и Калашников, фон Браун и Аполо и т.н. Дори "обраха" Ерих Кестнер и прекръстиха "Двойната Лотхен" на Капан за родители. Руските плагиатства са толкова много,че не могат да бъдат посочени поименно...
97
6
 
32
 
! Отговори
:))))) преди 4 години
Чужденецо, поне пусни някой текстов редактор. Ей така, от уважение. Благодаря за интелигентната подкрепа на моята теза. Ти я онагледи с култура и възпитание. Само за сведение - това, на което пишеш е измислено от унгареца фон Нойман (на теория) и българина Джон Атанасов.
96
0
 
35
 
! Отговори
.,., преди 4 години
До АнонименХм - грешиш! Луната и цялата история са гръцки!
95
4
 
32
 
! Отговори
чужденец преди 4 години
До Анонимен 109 "Безкултрни шимпанзета. Без история също."Ние сме шимпанзета са, ти си и приятилете си -червеи са от ла йно. Без история е по-добре, като имате такива история. Комплексарите- мишки са.
94
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чудя се, защо вместо с нещо образователно, ни занимават с подобни глупости от сорта на седянката пред блока?Явно такова е нивото на журналястите.
93
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македония: Вие сте българи, нали?
92
7
 
37
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 109Не знам дали са най-пpoсташките, но са държавите смятащи себе си за "най-велики".Под секрет ще ти кажа, че все пак Русия най-много се смята за "най-велика" (повЕрвала си е).Както и да е.Американската бира е Будвайзер и само името и звучи бирено. Лично съм я опитвал, понеже беше най-евтината в САЩ. Еми, газирана вода със вкус на бира - това представлява.Както и да е.Дълго време имах психически проблем - бърках пощенските им кутии с кошчета за отпадъци. Никаква култура.
91
0
 
49
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Кои войни сме загубили?След Освобождението България не е губила войни.----------Колега, ти бъркаш Понятията Битки и Войни!!!!!Българската Армия печели вскичките си Битки - в Междусъюжническата война, в ПСВ , та дори и през ВСВ (първо на страната на Германия срещу Гърция и Сърбия, а след това на страната на СССР срещу Германия).Но, Българските политици губят всички войни!!!!!Българската Армия има пъното основание да се гордее със своите победи, за разлика от политиците си!!!!!
90
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой би искал да говори подобни глупости и да засегне хората в собствените им държави? А и с каква цел? Още повече, че подобни изказвания говорят и за ниска обща култура.