В кои страни в Европа има най-много депресирани хора?

Вижте топ 5 според статистиката
2 сеп 2019 21:30,
32
В кои страни в Европа има най-много депресирани хора?
Снимка: Reuters

Депресията е явление, което спохожда все по-често модерните жители на континента Европа. Неудовлетвореността от живота, липсата на цел и смисъл водят до отключването на депресивни разстройства. Статистиката е успяла да определи петте най-депресивни страни на нашия континент, кои са те, научаваме от theecology.

Още по темата

На пето място е Швеция – 10% от населението страда от депресия. Климатът, липсата на слънце и доста по-затвореният начин на живот, способстват за депресивните състояния в страната на ABBA.

Четвърти в класацията са съседите на Швеция от Финландия – 11% от попитаните са определили моментното си състояние като депресивно, според проучването рецесията, през която е минала държавата, е способствала за тъмните мисли на финландците.

На трето място сред най-депресираните страни се нарежда Германия. 11% от германците са депресирани заради насърчаването на миграционната политика и неяснотата около огромния бежански поток.

Сребърният медал отива при червенобрадите ирландци. 12 % от жителите на Ирландия са признали, че икономическата нестабилност в страната им е довела до депресивно мислене.

Малката и отдалечена от всички нас държава Исландия, печели златния медал в класацията на най-депресивните страни в Европа. 14% от 300-хилядното население се страхува от емигрантите, които променят облика на държавата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
35
 
! Отговори
Абориген преди 4 години
Депресирах се само докато четох статията... смятам имаме място в тази класация ...
1
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водката потушава стреса. Руснаците знаят.Велика нация.Да не дава Господ.