В ареста: Мъж си купил самолетен билет, само за да изпрати жена си

В Сингапур това е нарушение, наказуемо със затвор и глоба
Обновена: 8 сеп 2019 22:38 | 8 сеп 2019 22:15,
34
В ареста: Мъж си купил самолетен билет, само за да изпрати жена си
Снимка: архив Reuters

Мъж се озова в пререкание с властите в Сингапур, защото си купил самолетен билет просто, за да изпрати жена си до гейта.

Проблемът е, че в Сингапур тази практика е забранена. В страната е нелегално да се купи билет, само с цел сдобиване с бордна карта, за да се влезе в частта със заминаващи пътници на терминала.

Полицията на Сингапур напомни във Facebook със снимка на предупреждението, че това е нарушение, което подлежи на арест, пише Independent.


"Нарушение е да се влезе в транзитната зона, ако нямате намерение да пътувате, дори и да имате бордна карта", пише на знака.

27-годишния мъж е нарушил това това правило на 25 август. Според полицията той е влязъл в транзитната зона на летището, за да изпрати жена си, но не е имал ни най-малко намерение да напуска страната.

От януари насам 33 души са били арестувани за подобни нарушения.

Арестуваният може да бъде съден и глобен до 20 000 долара, като го грози дори и затвор за 2 години...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
13
 
! Отговори
До Жо преди 4 години
Абсолютно невъзможно - всеки багаж се скенира както и каргото на самолета. По твойта логика аз мога да изпратя един сандък като карго по този полет в който сандък да има бомба, но аз няма да се возя в самолета нали? Сети ли се сега? А така
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ууу, баш ша затвор ...
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Женаа ЖоА и да не казваме, че на един самолет има от 180 до 600 души, което е много малка бройка в сравнение с десетките хиляди на летището. Ако искаш, да правиш злуми, можеш да направиш много големи золуми там. Цялата идиотия с летищата е, да не отвличат самолети. За нещо, станало някъде преди 20 години, всички страдаме сега.
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Жената ЖоИли може, да има флашиви документи за влизане и излизане.Може и да е фанатик, който ще се взриви сам.Може, да е служител, който разменя багаж на някого,с лед което си тръгва и когато се случи експлозията, вече е напуснал страната....
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама чакай бе!Има страх може да се е отказал.Искал е да лети но решава,че няма да е с този самолет.Как затвор и глоба нали си е платил?!Има такива каръци дето все се случва нещо.Е един си беше купил чисто нов самолет и при първия полет пада в океана.После 4 години го е страх да лети,качи се пътник и самолета катастрофира при излитане на пистата.Всички оцеляха дори след пожара.Ама глоба и затвор за такъв?Безумен закон.Това е като да си купиш баничка и ако не я изядеш глоба и затвор!
2
15
 
22
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До Анонимен 1Като има бордна карта,, може да си таксува багаж, който да го качат в самолета, а в багажа да има бомба.А пасажерът да си остане на летището.
1
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уау ... това определено е много смотан закон ... Какво ще направи? Ще купи три стека с цигари и няма да даде 20 лева мита ... Мнооо гадни!