"Жокера" - какво създаде злодея?

Хоакин Финикс и трансформацията
21
"Жокера" - какво създаде злодея?
Снимка: Instagram
Филмът "Жокера" се завъртя вече и по българските кина, а успехът му на световната сцена е безапелационен. Само за първия си уикенд лентата спечели близо 245 млн. долара, което веднага го постави на първо място по приходи. Въпреки страха на полицията от повторения на сцените през 2012 година, публиката в САЩ изпълни кино салоните и излезе от тях повече от доволна.
 
Критиците също харесаха другия прочит на историята за Жокера. Този път, режисьорът Тод Филипс не се фокусира толкова много върху супер героя, а по-скоро обръща внимание на процеса, който го превръща в злодей. Филмът показва отношението на обществото към хората с психични проблеми и в какъв свят живеят самите пациенти. 
 
Хоакинг Финикс влиза в ролята на Жокера и се справя брилятно. Филмът вече си спечели награди, а критиците дори го гласят за един от главните претенденти за "Оскар". В Холивуд с голямо уважение се гледа на актьорите, които дават всичко от себе си за една роля. Отдават й се толкова много, че дори понякога забравят да излязат от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: звездиХоакин Финикс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен филма рекламира Библията, но ще потвърдя след като го гледам, вероятно тази събота.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2012 беше филма "2012" с гигантското цунами.
19
4
 
0
 
! Отговори
До 17: преди 4 години
Дали твоето послание е, че тези, които са чели библията трябва да се срамуват от това, а тези, които са гледали това подобие на филм трябва да се кефят защото е ноогу куул?А оня дето питаше какво ставало 2012 - един чалнат американец влезе в киносалона при премиерата на някаква боза от същия тип и застреля няколко човека.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До aa1830Да, сигурен съм че хурата са се убивали, крали и клали, едва когато са зпаочнали да гледат филмите с "Жокера" в тая. Ако българите имаха толкова достъп до оръжия, като американците, сигурен съм, че щеше да е три пъти по-зле тук ...
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не съм и супер-религиозен""-Опитай се да прочетеш Библията и да проумееш някои моменти от нея."Мхххммммм....
16
1
 
1
 
! Отговори
Химически психопат преди 4 години
Аз съм живял 10 години в хлорен облак, като по едно време беше омесен с плутониев облак от Чернобил. С жокера сме една порода. Клетъчната ми формула е RuPuCL (Русенски плутониев хлорид).
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Този път, режисьорът Тод Филипс не се фокусира толкова много върху супер героя, а по-скоро обръща внимание на процеса, който го превръща в злодей."Понякога, когато пиша, но искам да звучи добре, спирам и чета, какво съм написал.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки страха на полицията от повторения на сцените през 2012 година, публиката в САЩ изпълни кино салоните и излезе от тях повече от доволна- Какво се е случило през 2012? Крат на Света?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тънкото послание е че, ако не приема всякакви различни да ми се качат на глават ще станат като Жокера. Иначе е добре замаскирано изкарват се виновни всички само не и различните.
12
0
 
6
 
! Отговори
До Ха Ха Ха преди 4 години
Този "някой си Хоакин Финикс" направи силна роля още в Гладиатор като император Комод.
11
8
 
5
 
! Отговори
До 5 и 10: преди 4 години
Не съм от предишните ти опоненти. Не съм и супер-религиозен, не съм и морализатор.Не съм гледал филма и нямам намерение да го гледам.Причини:-Пропагандиране на Сатанизъм (съвсем сериозно)-ВСеки човек има досег със злото, но именно тук хората с истински ценности надделяват въпреки, че са слаби и беззащитни.-Опитай се да прочетеш Библията и да проумееш някои моменти от нея.А тиия първичните ефекти в това филмче аз съм го гледал в хиляди варианти.ВСичко Добро!
10
1
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
до 8Ти, гледа ли филма ?Ако си го гледал значи нищо не си разбрал от него.Идеята не е да се възхищаваме на злодеите. Идеята е да променим Системата, обществото и света, в който живеем, за да не създават злодеи.Филмът много добре показва как от един слаб, беззащитен психично болен човек, будещ съжаление и съчувствие ние създаваме съвършен злодей.Да, ние го създаваме, защото сме част от това общество, което мачка, онеправдава и унижава подобни хора, вместо да им помага и да ги лекува.
9
2
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Откаченото и извратеното е модерно...
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ае, ако някой пилешки врат като тоя Жокера Ви взриви пак ли ще се възхищавате на тоя *** филм?
7
8
 
5
 
! Отговори
Руспердашко преди 4 години
Кога *** ще изкарат филм да го гледам на кино? 20 години чакам!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масата които ще гледат фима са простовати и няма да схванат замисъла му и ще започнат да правят бели е това е замисъла на филма.
5
6
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Невероятен филм !Супер психарски, но и с много голям замисъл ...А, на артиста играещ ролята на Жокера някой си Хоакин Финикс направо да му връчват още отсега Оскар за най-добра мъжка роля.Такова въплъщение в образ не бях гледал скоро !Филмът няма да се хареса на повърхностни и простовати хора.Те няма да схванат замисъла му.Всъщност основната идея на филма е, че никой не се ражда злодей. Системата, обществото, обстоятелствата и случайността го правят такъв ....
4
10
 
8
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Жокера, мокера.... После защо 14 годишни влизат въоръжени в училище и стрелят всичко що мърдат, и после цветя, свещи и сълзи.... Вместо да ги забранят тея психарии, хлрата се трепят даги гледат! Аре без мене!
3
5
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
ГЕРБ!
2
17
 
12
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
освен боза друго не създаде!!! Пълна глупост е този филм!