Да намалим стреса в офиса. Как?

Работната среда може да е некомфортна, но...
9
Да намалим стреса в офиса. Как?
Снимка: pexels.com

Работната среда винаги може да те накара да се чувстваш некомфортно и да имаш неистовото желание да се прибереш вкъщи. Независимо дали имате приятели в службата, или сте един от тези хора, които не обичат да общуват, у дома си е най-хубаво.

Прекарването на повече време в офиса и мисълта за това, че всеки очаква от вас да бъдете полезни за компанията, води до стресови състояния, които не са никак приятни. Някои хора дори изпадат в дълбока депресия, когато шефът не е доволен от тях.

Австралийски учени обаче успяха да открият начин, с който да намалите нервността и да посрещнете дори и негативните коментари с усмивка. Този път не става въпрос за хапчета или магически думи, които ще ви послужат за мотивация. Решението е много просто – една пейзажна картина на стената срещу вас.

Според експертите, на човек му е нужна само около минута да се вгледа в творбата, която показва красива гледка, за да се успокои. По този начин даже ще изчезне и умората, която чувствате в тялото, както и ще намали напрежението.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: офисстресколеги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Върни им тъпкано преди 4 години
Но ако твоите зложелатели са с такива качества или позиции, че твоята битка срещу тях няма шанс за победа, тогава е по-разумно да си потърсиш друга работа.Това съвсем не означава, че трябва да им простиш факта, че са те принудили да се откажеш от работа, която ти се е нравила. Върни им го тъпкано, но от други позиции, при които няма как да ти навредят или поне шансовете ви в битката ще са равни.
5
0
 
0
 
! Отговори
Друг начин преди 4 години
Най-напред се успокой и след това се опитай трезво да си отговориш на въпросите:1. Кой (или кои) те дразни най-много в твоя офис?2. Нарочно ли го прави?3. Има ли за цел да ти навреди?Ако има такива хора около теб, опитай се да прецени5ш кой е най-ефективният начин да направиш живота им черен? после обмислено и методично се постарай да отвърнеш на ударите им с два пъти по-силни такива. И ако успееш, после ще се убедиш, че колкото и напрегната да е работата ти, стрес няма да има.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХейА като от енергито ми поставят неизпълнимата цел, да се пати тока, предполагам, че пк ням да има стрес, така ли?
3
1
 
7
 
! Отговори
Да намалим стреса преди 4 години
като колежки редовно обгрижват колегите сис каквото могат и обратно през обедната почивка
2
1
 
9
 
! Отговори
Хей преди 4 години
Не работете нищо за никого и стреса изчезва.Не си поставяйте неизпълними цели и ще сте спокойни .
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Съшити беше и преди 89-а. Ама зразликат абеле, че ко те на псувам, ама хубаааоо така, катуцардката пред 100 човек, ще се скара е, ще се сдъроаме и ще се кротнем. Ся, някой казал на другия, че бил грозен и го съдят за дизкриминажия... Съсипахте я тая държава, младите скачачи, с вашите глупост!!!