Крочет плитки: Хит за всеки сезон

Вижте повече за тази прическа
30 дек 2019 20:42, Ивета Иванова
1
Крочет плитки: Хит за всеки сезон
Снимка: Pexels

Плитките "крочет" са тези плитки, които се вграждат с кука, тоест към естествената коса се добавят екстеншъни. Техниката за вплитане на синтетична коса чрез кука може да се използва за добавяне на готови плитки, туистъри, къдрици, раста и т.н. Това е екстравагантна и смела прическа, която обаче е популярна от много време насам. Първо е била запазена марка на негърките, но все повече дами залагат на тази смела визия. Някои хора смятат, че е трудно да поддържате такава прическа, но истината е, че това дори ви спестява време. С нея косата не се мие често, а и няма нужда да я изправяте с преса, къдрите с маша, да я топирате, да ходите на фризьор и т.н.

Какво представляват?
 
Плитките крочет се състоят от синтетична коса, която се вплита с кука в ествествената ви коса. "Те обикновено вървят от предната част на главата ви към задната и така оформят лента", коментира фризьорката Лари Симс пред американското издание на "Cosmopolitan". Тя твърди, че това е идеална прическа за тези, които обичат естествения цвят на косата си и не искат да го променят, но пък желаят за малко да експериментират. Може да се направят плитки с различна дължина и цвят, без да правите компромис с естествената си коса. Хубавото на плитките крочет е, че когато миете косата, лесно достигате скалпа и успявате да измиете своята коса добре. А и не се налага да използвате преса за изправяне, което е плюс, ако искате косата да расте по-бързо.
 
Колко време отнема направата на плитките?
 
Направата на някои афро и раста плитки може да отнеме от 6 до 8 часа. Но ако си правите крочет, не е нужно да стоите толкова много време във фризьорския салон. Тяхната направа отнема между 90 минути и 3 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: косаПрическиплитки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас!