За здраве: Гледайте коледни филми цяла година

Ето какви са ползите
1 яну 2020 16:51, Ивета Иванова
13
За здраве: Гледайте коледни филми цяла година
Снимка: Pixabay

Гледането на коледни филми през цялата година, а не само през ноември, декември и януари, прави хората по-щастливи.

Ако гледате коледни класики като "Елф", "Наистина любов" и "Договор за Дядо Коледа", това може да ви помогне да живеете по-дълго и да имате по-щастлив живот, твърди психолог, съобщават от "Do You Remember".
 
Доказано е, че гледането на такива филми по цяла година помага на хората да водят по-здравословен начин на живота и съответно - да доживеят до дълбока старост.
 
"Това създава една психологическа промяна у нас, която произвежда щастие. Всичко, което ни извежда от нормалната среда, ежедневието и еднообразието, изостря сетивата ни и нашите сетива определят дали това е хубаво или не. Коледното украсяване повишава допамина, хормон, който е отговорен за това да се чувстваме добре", обяснява експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лято, жега, комари, моренце... и изведнъж на екрана - сладникава американска коледна надпревара, препускане по магазините, пуловери с еленчета... Хайде няма нужда!
9
0
 
2
 
! Отговори
Сам в къщи преди 4 години
през цялата година по няколко пъти .....
8
0
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
До No4, за Титаник. Гледах по тубата клипче от един тип, който имаше проблеми с къртици в градината и зарови няколко високоговорителя под земята. Писъци на хищници, ултразвук, нищо не помогна. От отчаяние им пусна Селин Дион. Гадините се изметоха моментално.
7
0
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Ех, запали се психодиспансера и болните плъзнаха навсякъде. Петнадесет минути песнички са достатъчни за да вземе някой по-лабилен решение да си посегне на живота.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вдички шарени картинки със сняг, елхи, еленчета и дядо Мраз нпрОчистват поне погледа ни от мръсотия в нашето риелити - многопластова и многоетажна.Снегът привлича като мечтана еъзможност всички следи да се виждат като на длан...
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коледните филми и коледните песни са предназначени за коледа.
4
1
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Цяла година коледни филми - защото са евтини
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не стига, че всяка Коледа дават Сам в къщи, ами и сега ще започнат да го дават цяла година. От това по-зле може да е само да дават нон стоп Титаник. Ако искате да станете клиент на психиятъра гледайте коледни филми. хахах :-)
2
9
 
11
 
! Отговори
ood преди 4 години
Вярно е! Гледайте коледни филми и бъдете позитивни! Да ви е честита новата 2020 година!
1
8
 
15
 
! Отговори
Кери преди 4 години
Много обичам коледните филмчета. Нищо че сюжетът винаги е сходен и още на 5-та минута знаеш края, който винаги е хубав. Но нали затова са коледни, да има нещо позитивно, макар и само на екрана.