Рецептата Dnes: Гулаш с телешко и чесън

Унгарска манджа
10 яну 2020 08:17, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Гулаш с телешко и чесън
Снимка: iStock

Продукти:

150 г масло или зехтин
4 глави лук, нарязани
50 г сладък червен пипер
1 супена лъжица оцет, разреден в 60 мл вода
1 кг телешко, нарязано за готвене
сол на вкус
2 скилидки чесън, пресовани
1 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица майорана
1 супена лъжица доматено пюре
1-2 червени чушки на жулиени
черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте избраната от вас мазнина в тенджера. В нея запържете лука, като разбърквате. Добавете червения пипер и разтворения оцет. Разбъркайте. Овкусете със сол и чесън, кимион, майорана и доматено пюре. Разбъркайте. Към тях добавете месото. Намалете котлона и гответе в продължение на 2-3 часа с напълно затворен капак. От време на време разбърквайте и ако се налага добавяйте малко вода. Гулашът се готви най-добре в собствените си сокове, отделени от месото и зеленчуците.
 
Щом телешкото стане много крехко и започне да се разпада лесно, долейте вода, колкото да го покрие. Добавете чушките и оставете ястието да къкри още 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари