Тихите симптоми на кризата на 30-те

Как да я познаем...
7 мар 2020 12:15, Екип на Tialoto.bg
29
Тихите симптоми на кризата на 30-те
Снимка: Pixabay

Наближаването на 30-те години може да предизвика тревожност. Преходът от безгрижна младост към по-зряла възраст е неизбежен, но е способен да предизвика психологическа криза на възрастовото развитие, дори сред жените, които са напълно уверени в себе си.

Ако скоро ще станете на 30 години и изведнъж започнете да се съмнявате в правилността на пътя и връзките, в които се намирате, страхувате се, че никога няма да постигнете успех в живота – имате очевидни симптоми на кризата на 30-те години.

Съществува напълно фалшиво убеждение, че на определена възраст човек трябва да разбере всичко за себе си. Този подход е изпълнен със съмнения и безпокойство: изглежда, че животът се е отклонил от правилната траектория или не отговаря на вашите очаквания. За да си кажем: „Дойдох там, където трябва да бъда“, първо трябва да се научим да различаваме симптомите, характерни за навлизането в тази възраст.

Лъжете за възрастта си

Повечето жени не се страхуват да празнуват рождените си дни до 25-годишна възраст. Ако започвате да се замисляте дали да празнувате или да криете възрастта си – вие сте изправени пред кризата.

Чувствате се неуспешна

Ако при приближаването на 30-ата годишнина имате чувството, че изоставате по всички показатели (особено ако се сравнявате със собствената си майка на тази възраст) и в живота ви няма нещо, което според вас е важно и задължително – например, не сте омъжени или нямате деца – е безполезно да се тормозите. Най-важното нещо, което трябва да направите в тази възраст, е да разберете какво искате от живота и какво трябва да направите, за да го постигнете, вместо да броите това, което вече имате!

На някои жени минали постижения, лични или професионални, с които някога са се гордеели, може да не изглеждат толкова важни след известно време. Особено в сравнение с ново разбиране за успех в живота. Бъдете внимателни, по този начин можете да се доближите до депресията. Просто имайте предвид, че това е един от симптомите на кризата – да съжалявате за това, което не е било направено.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: кризавъзрастчувства
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Най-хубавите десет години на жената са от 29 до 30.
26
0
 
7
 
! Отговори
Припомням стар виц преди 4 години
До 30 г. жената е като младо вино, още непрекипяло.На 30 г. жената е като шампанско.На 40 г. жената е като отлежал коняк.Навърши ли 50 г., жената става като бирата. Е, и биричката не е лоша. (Това последното изречение си спомням, че го казваха позастарелите чичковци и се кикотеха. Аз бях още дете и не ми беше много ясен смисълът на този виц, но го запомних като текст.)
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, не, това са 40-те, 30-те са супер!
24
2
 
7
 
! Отговори
Някои преди 4 години
се чувстват недотаковани и започват да наваксват,като разгонени или отвързани, съединявайки деня с ноща?!?
23
0
 
11
 
! Отговори
Чичак преди 4 години
Кризата на 30-те е нищо в сравнение с критическите 40-48.
22
1
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Струва ми се, че тук пишат предимно неуравновесени хора.
21
5
 
3
 
! Отговори
няма депресия преди 4 години
Навърши 70, мъжа и почина, захвърли патериците облече дрехите на внучето няма спирка, но защо другиге я мислят за куку.
20
2
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Аз май съм минал през такава криза, защото като празнувах рождения си ден на 33 се смятах за стар и че живота ми вече е минал, пък ей на. Сега съм на 42 и се чувствам супер и изпълнен с енергия и жажда за живот и приключения :)
19
8
 
5
 
! Отговори
Гнилоч преди 4 години
След 20г, си възраст вече бях силно депресиран - всичко в наща държава е от гнило,по гнило!Въпреки че съм етнически българин това ми изигра лоша шега в живота-няма качествена работа за мен-дават я на ***,онез пък ги е яд че си се родил МЪЖ и ти праят номерца да ти отровят живеца,щото се чустват полу женички -жалки ***!Един ден пак ще ви мачкаме под път и над път :)
18
6
 
4
 
! Отговори
няма място за преди 4 години
депресия, защото на 30 още имаш време да заработиш добри пари под червените светлини на амстредам, виж ако сте мъж - то тогава сте бита карта, особено бял, защото тогава попадате и в Квотите на Комунистите от Брюксел и реално сте Терминиран!
17
2
 
3
 
! Отговори
kaputt преди 4 години
по коментарите си личи стереотипното мислене на днешното общество, главите са ви пълни с картинки само без никакво логическо мислене, всеки човек си има своя уникален живот и начин по който усеща света, за едни криза е да останеш без семейство, за други това е радост, голямо е желанието на "системата" да ни изравни и направи еднакви, така по лесно ще разбира общия интелект, че различните са опасни, имат си свое мнение, мислят , разсъждават, правят някакви нестандартни неща , а това е опасно
16
1
 
18
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Какви депресии, какви 5 лв ? на 30 с 2 деца и работа нямах време да се усмихна, къде ти време да седна да мисля нещо, че и да се депресирам.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За младите днес средата е много объркваща и неясна. Един им казва наживей се, друг им казва хвани професия и работи от 8 до 5, трети им казва че няма смисъл да се работи и е по-добре да забогатееш бързо с някакъв схемаджийски бизнес или далаверка. Объркани ценности и объркани хора с объркани животи. Харчи, живей, пътувай и на 35 като видиш до теб сериозно семейство с две деца и родители с кариера, почват депресиите.
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз и досега не си празнувам рождения ден. Ден като ден. Да отразявам някаква си суета... И на кого му пука за моите години???
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още на 25 ако не си се научил да поемаш отговорности и да носиш последствията от постъпките си, поемаш по един лузърски път който е като спирала надолу. На 30 трябва да имаш стабилна професия и да си стъпил добре финансово, а не да си някаква шушумига която се чуди какво да прави от ден на ден. Познавам много които до 30 са възприемали всичко като игра, и след това реалността ги удря много силно с мокра кърпа.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сина от 1Ако въпросът ти е към мен: Споделям личните си наблюдения. Повечето жени днес не се стряскат от това, че стават на 30 г. От всичките ми познати, само 1-2 се ядосват, че техни бивши състуденти са ги надминали в кариерното развитие и пак горе-долу толкова се опасяват, че закъсняват с женитбата и раждането на деца.Само една единствена преживя жесток крах, за нея ви разказах. Но моето мнение е, че тя просто се предовери на хора, които явно не са почтени. Не знам как не е усетила това
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости,на 30 бях като кукуряк и в непрекъснато движение,никакви депресии,а възрастта никога не ме е вълнувала!
10
0
 
9
 
! Отговори
Сина преди 4 години
Човече май говориш за себе си. Да не те е опънал този шеф?
9
9
 
5
 
! Отговори
загрижен преди 4 години
абе пишете нещо за "сестрите", за импексова и "независимата", за "спонтанните" протести!
8
1
 
17
 
! Отговори
Изводът ми е, преди 4 години
не се предоверявайте на никого. Има много подли хора, патологични егоисти. Не е престъпление да се грижите за личния си интерес, в смисъл да не поставяте съдбата си изцяло в зависимост от добротата и почтеността на хора, на които имате доверие.Тогава и преминаването към друга възрастова категория няма да прилича на крах и няма да носи отчаяние.Всяка възраст си има и своите добри страни и предимства.Важното е да не си прахосал предишния етап от живота си и да не си позволил на друг да го осакати