Тихите симптоми на кризата на 30-те

Как да я познаем...
7 мар 2020 12:15, Екип на Tialoto.bg
29
Тихите симптоми на кризата на 30-те
Снимка: Pixabay

Наближаването на 30-те години може да предизвика тревожност. Преходът от безгрижна младост към по-зряла възраст е неизбежен, но е способен да предизвика психологическа криза на възрастовото развитие, дори сред жените, които са напълно уверени в себе си.

Ако скоро ще станете на 30 години и изведнъж започнете да се съмнявате в правилността на пътя и връзките, в които се намирате, страхувате се, че никога няма да постигнете успех в живота – имате очевидни симптоми на кризата на 30-те години.

Съществува напълно фалшиво убеждение, че на определена възраст човек трябва да разбере всичко за себе си. Този подход е изпълнен със съмнения и безпокойство: изглежда, че животът се е отклонил от правилната траектория или не отговаря на вашите очаквания. За да си кажем: „Дойдох там, където трябва да бъда“, първо трябва да се научим да различаваме симптомите, характерни за навлизането в тази възраст.

Лъжете за възрастта си

Повечето жени не се страхуват да празнуват рождените си дни до 25-годишна възраст. Ако започвате да се замисляте дали да празнувате или да криете възрастта си – вие сте изправени пред кризата.

Чувствате се неуспешна

Ако при приближаването на 30-ата годишнина имате чувството, че изоставате по всички показатели (особено ако се сравнявате със собствената си майка на тази възраст) и в живота ви няма нещо, което според вас е важно и задължително – например, не сте омъжени или нямате деца – е безполезно да се тормозите. Най-важното нещо, което трябва да направите в тази възраст, е да разберете какво искате от живота и какво трябва да направите, за да го постигнете, вместо да броите това, което вече имате!

На някои жени минали постижения, лични или професионални, с които някога са се гордеели, може да не изглеждат толкова важни след известно време. Особено в сравнение с ново разбиране за успех в живота. Бъдете внимателни, по този начин можете да се доближите до депресията. Просто имайте предвид, че това е един от симптомите на кризата – да съжалявате за това, което не е било направено.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: кризавъзрастчувства
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Сега па и на 30 ли криза? :) Аман с измислени понятия,бачкане здраво му е майката!!!
6
4
 
7
 
! Отговори
Малко преди сватбата преди 4 години
на негодника, баща му направи онзи мръсен номер в службата, като ограби труда на дъщерята на приятеля си, за да даде възможност на друго лице да получи по-висока степен.Питам се дали в случая е имал значение фактът, че бащата на това момиче вече се беше пенсионирал и нямаше предишните си възможности, можеше да бъде пренебрегнат? Служебните мерзости станаха точно преди 30-ия рожден ден на моята позната.Досега не ми се е случвало да видя човек, повече смазан душевно от нея.Не знам как ще се оправи
5
0
 
21
 
! Отговори
Вампирина преди 4 години
След триста, спрях да броя.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всичкото отгоре синът на този некоректен приятел на нейните родители много харесваше въпросното момиче и успя да стане нейно гадже още когато тя се дипломираше. Беше първата й сериозна връзка. Това продължи 7-8 години. Тя беше на 29, когато той й намекна, че вече мисли за брак. Тя разбира се прие, но това си беше само разговор между тях.След няколко месеца негов приятел го запозна с една грозничка, но щерка на Някого. И онзи веднага се преориентира и след половин година се ожени за другата.
3
2
 
11
 
! Отговори
От 1 преди 4 години
Момичето, за което споменах е доста хубаво и същевременно свястно. Родителите й настояха да започне работа на престижно място, където шеф е човек, на когото те в миналото доста са помагали. Момичето се хвана здраво за работа и разчиташе на напредък. Аз си я знам от студентските години, че е умна и организирана. За беда, когато привършваше онова, което беше подхванала, шефът-приятел на родителите й буквално подари резултатите от нейния труд на друго лице, чийто близък роднина е шеф на сина му.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да сте живи и здрави пък това кой колко е успял... На светът има милиони хора които са успяли а не се чувстват добре,не са щастливи..
1
3
 
7
 
! Отговори
Замислих се преди 4 години
Познавам няколко жени, при които се забелязват някои от типовете душевен дискомфорт, които са описани в статията. При останалите няма такова нещо, а само майтапчийски обобщения относно наближаването на "трийсетака" или празнуването на 30-ия рожден ден. Почти всички мои познати, навършили 30 г., направихапо-тържествено честване на този свой рожден ден в сравнение с предишните си рождени дни.Знам само един много неприятен случай и ми е жал за тази моя позната,която си изпати заради наивността си