Зайн и Тиара: Всяка илюзия е като мини пиеса

Йордан Янев и Теди Русева за тайната на магията
10 мар 2020 14:31, Ния Христова
1
 
Опитните майстори на фокусите успяват да вкарат в заблуда не само зрението на публиката, но и нейния разум. Илюзионистът Йордан Янев - Зайн владее изкуството, което ни оставя безмълвни. През 2019 г. той е обявен за илюзионист на годината. Зейн и неговата асистентка Теди Русева - Тиара се подготвят за следващите си участия. 
 
Двамата обикалят страната със спектакъла "Вълшебствата на Зейн", а следващите им участия са планирани за 26 март в Сандански и 28 март в Дупница. 
 
"Винаги има история, която показваме, всяка илюзия е като мини пиеса. Спектакълът е с близо 3 тона реквизит, почти 2 часа сме на сцената. Самата публика те дебне като ястреб. Поне 40% от тях се надяват да се издъниш", сподели Зайн в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Илюзионистът призна, че преди е репетирал по два часа на ден, но в момента времето му е ограничено и участията му се явяват като репетиции. 
 
"Азиатците страшно много харесват фокусите, които се случват визуално - като тези с картите. В Европа повече харесват големи сценични илюзии с асистентки и ментализъм", посочи Йордан Янев.
 
"Само във вода не ме е потапял, иначе ми "маха" главата. Правим уникалн илюзии, които рядко има по света. Това е една доста отговорна професия. В самите илюзии вкарваме доста актьорско майсторство", каза Теди Русева - Тиара.
 
Асистентката на Янев добави, че няма интерес да краде занаята на Зейн, тъй като си има достатъчно свои занаяти. Не крие обаче, че е усвоила доста неща от илюзиониста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари