9 дни живее коронавирусът на телефона ни

Залепва за стъклото, пластмасата, метала...
14 мар 2020 16:05, Иванка Гъркова
41
9 дни живее коронавирусът на телефона ни
Снимка: Pixabay

Не пипай очите!

Не пипай устата!

Не дръж за дръжката врата!

Отваряй с лакът и със крак,

Ще се опазиш – няма как!

Този стих се появи в интернет пространството, след като коронавирусът започна да се разраства. В социалните мрежи излязоха вицове, песни и най-различни забавни видеоклипове, свързани с пандемията. С тях някои хора се опитаха да покажат, че трябва да мислим положително и да не се поддаваме на паника.

Под формата на шега, много известни личности припомниха, че миенето на ръцете е много важно. Специалисти пък изтъкнаха колко микроби се задържат по екраните на електронните устройства, които ползваме ежедневно.

Според едно от последните изследвания в Германия, цитирано от „Men'sHealth“, коронавирусът се прикрепя към метал, стъкло, пластмаса и други повърхности, като може да живее по дисплея на мобилния между 2 и 9 дни.

Данните от изследването, публикувани в изданието „Journal of Hospital Infection“, обединяват 22 независими проучвания за коронавирус. Те не могат да определят с голяма точност какво е натоварването на всички вируси върху екрана, защото нямат и достатъчно данни за COVID-19, но са категорични че дезинфекцията е единственият начин за предпазване след докосване на тази повърхност.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
24
 
! Отговори
некой преди 4 години
Не се знае колко живее във въздуха или на теефона - ама в Главите ни ще живее много дълго!
14
9
 
13
 
! Отговори
SARS-CoV-2 Чернобил преди 4 години
Китайската БелоДробна Проказа е Навсякъде по-разрушитерна е и от Чернобилска Радиация!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, може би каргото от град Ухан, а и от цял Китай може да бъде заразено, ако дойде за по малко от 9 дни!
12
3
 
12
 
! Отговори
требе да има шаш преди 4 години
"Според едно от последните изслезвание в Германия , цитирано от ..." ми звучи също като " Една жена каза ... "Откак са измислени микровълните (с които работят GSM-ите ) се знае , че микровълните имат стерилизиращо действие. Явно германските учЕни и Иванка Гъркова не знаят това !Или знаят , но нали требе да сме шашкани постоянно !
11
0
 
8
 
! Отговори
истината е някъдетам преди 4 години
е те до скоро казваха и че е лек грип, така че може и 90 дни да живее...
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от ИталияКакиви 4.5 километра в час, бе, ти наред ли си? Това да не е вятър, това е вирус! Разпространява се в радиус от 4.5 метра, и то ако има инфектирано лице, което е кихнало или се е изкашлило!
9
10
 
7
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 4 години
Безшумният Убиец е Тук! Пристигна с Безплатна Доставка от Китай!!
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормалният интелигентен човек ги знае тия неща за вирусите от малък, вие сега се сетихте да се образовате. Добре че е тоя вирус да ви научи малко да си миете ръцете и да се къпете редовно
7
21
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
дори експертите най-близки до Тръмп от екипа му за борба с вируса казаха, че твойто 30мин са поне 4 часа и това не е време колко живее по повърхвости, а колко се задържа във въздуха, така че 4 часа със скорост 4.5км - смятай един заразен като издиша на какво разстояние се разпространява. Освен това като падне от въздуха е като праха - върху повърхността на нещата около нас - и там живее до 9 дена!
6
16
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
за тия 9 часа има над 23 научни публикации, за другите периоди - поне аз не знам нито една! по-принцип коронавирусите са много устойчиви извън тялото - дори във въздуха се задържат с часове след като някой заразен го е издишъл. така, че може да минаваш по празна улица без жив човек и пак да го вдишаш.
5
7
 
3
 
! Отговори
от Италия преди 4 години
До Анонименедни светила казват 2 минути, други 9 часа------------------------какви 9 часа, 9 дена пише. :)истината е 30 мин. и се разпространява с 4.5 км. в час, така казаха италианците
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо послъгват, едни светила казват 2 минути, други 9 часа! Ай разберете се накрая, един вирус не може да изследвате вече 3 месеца!
3
4
 
10
 
! Отговори
Ss преди 4 години
Продавам cat s60 ! Термо камера, издържа на пране, на миене с препарати ....
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами дайте му да види слънце на телефона. И вируса е пътник за 30 мин.А иначе няма достоверна информация за 9 дена.
1
10
 
6
 
! Отговори
Бог Да Прости преди 4 години
Европа! Китайската Чума е Навсякъде!