В изолацията: Как да поддържате боядисаната коса?

Ето няколко важни съвета
30 мар 2020 21:20, Ивета Иванова
8
В изолацията: Как да поддържате боядисаната коса?
Снимка: БГНЕС

Ако посещавате фризьор веднъж в месеца, сега сигурно ви е трудно да поддържате прическата си, заради социалната изолация. Козметичните и фризьорските салони сигурно ще останат затворени поне до средата на април, но може да поемете нещата в свои ръце. Ако се боядисвате или имате кичури, от "Pop Sugar" предлагат няколко съвета как да задържите цвета на косата си. Вижте какви са те.

1. Скрийте корените, като промените пътя си
 
Може да опитате да скриете максимално корените на косата, като промените пътя си. Нека пътят не е по средата, а да бъде на една страна - така по-трудно ще се вижда прорасналата коса и естествения ви цвят. А и ще смените визията за кратко.
 
2. Мийте косата по-рядко
 
Всеки път, когато се къпете и миете косата, боядисаното се сваля и косата започва да се връща към естествения си цвят. Сега стоите повече вкъщи, така че не е задължително да миете косата постоянно. Дори да е малко по-мазна, в момента не ходите на официални срещи и събития. Мийте я по 2-3 пъти в седмицата и използвайте шампоан, който щади цвета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Дити преди 4 години
2-3 пъти седмично! Ми аз толкова си я мия, да не я мия всеки ден?!А колкото за боядисването, можем и сами
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"2. Мийте косата по-рядко"===Леле, какъв "съвет". Точно когато трябва да поддържате висока хигиена се появява някой с подобна препоръка.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мъжВържи я на опашка, сега е модерно така.
3
2
 
0
 
! Отговори
мъж преди 4 години
Ми аз тъкмо ми беше станала много голяма косата преди да въведат военното положение и щях да ходя да се постригвам.Сега, последно не разбрах отново всички фризьорски салони ли са затворени, но ако е така явно след края на заразата ще трябва да ходя на дамско подстригване?Дайте поне съвети и как да поддържаме дълга коса, че никога не съм имал подобен опит?
2
0
 
4
 
! Отговори
Рижа катерица преди 4 години
Като сложите противогаз, каска и други средства предложени от щаба, никой няма да забележи.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто правителмтвото ме арестува и ме постави под домашен арест заради короната не смея да изляза, защото ме е страх да не ме вкарат в затвора.