4 факта за дезинфектантите

Какво трябва да знаете
4 апр 2020 22:10, Ивета Иванова
13
4 факта за дезинфектантите
Снимка: Pexels

Заради пандемията от коронавируса, дезинфектантите и сапуните станаха сред най-търсените и купувани продукти. В дрогериите и аптеките вече често липсват дезинфектанти. Но те са ефективни за предотвратяването на разпространението на COVID-19. Ето какво трябва да знаете за тях, според "Business Insider".

1. Защо алкохолът е основна съставка?
 
Алкохолът може да убива различни типове микроби, включително вируси и бактерии, тъй като разтваря и деактивира техните протеини. Този процес се нарича денатурация.

2. Алкохолът трябва да е 60%
 
Има различни типове бактерии и вируси и някои по-лесно биват убивани от алкохола. Например, бактерията ешерихия коли, която предизвиква хранителни отравяния и други инфекции, лесно бива унищожена от алкохол, който е с концентрация 60%. Проучвания доказват, че дезинфектантите трябва да съдържат поне 60% алкохол, за да бъдат ефективни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФактЧестата употреба на химически дезинфектанти води да слаб имунитет.друг фактВ кожата, в слюнката се съдържат естествени дезинфектанти.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОНЕ..ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ПРОДАВАЧИТЕ НА ДЕЗИНФЕКТАНТИ, СПИРТОВЕ, ЕТЕРИЧНИ МАСЛА, СПРЕЙОВЕ, МАСКИ, РЪКАВИЦИ..... ЩО ПАРИ НАПРАВИХА!!!! АХАХАХА То не беше ли цялата пародия заради това????
7
1
 
2
 
! Отговори
Да ви образовам... преди 4 години
Антисептикът се прилага върху тялото, докато дезинфектанти се прилагат върху неживи повърхности. В хирургическа обстановка, например, се прилага антисептик на мястото на операцията върху тялото на пациента, а дезинфектант се използва, за да стерилизира операционната маса.Прочети още на: Антисептици - каква е разликата между антисептик и дезинфектант?
6
0
 
7
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Викате свобода на словото. Цензурират те когато напишеш че се миеш с течен ***. Мале мале, пак сме по-католици от папата по отношение правата на ония с имена айше, зюмбулка, кире
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дезинфекцирам се с обикновено миене на ръце.С обикновен *** от магазина. А мозъка ми е дезинфекциран от наложената истерия за параноична дезинфекция от инфектираните източници на дезинформация,които са част от нашето ежедневие.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продаватв аптеките масово фалшиви -пише 60% етанол ама не. Не разчитайте на това !Мийте си старателно ръцете и Спирт ако намерите истински !ние купихме 100мл дезинфектант за 12лв - менте та дрънка, маски от *** плат по 6лв,вит с таблетки 12лв - Аптеките надуха цените яко
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безподобни глупости! Как се убиват вируси безпросветни ***?! Не можете да убиете нещо, което не е живо. Бог да ни пази с такива писачи на кретении.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези половин статии?В коя тъмна уличка ме водите?Колко вазелин ще ми трябва?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ползвам.