Пречи ли кремът за ръце на дезинфектанта?

Ето какво смятат експерти
8 апр 2020 23:09, Ивета Иванова
5
Пречи ли кремът за ръце на дезинфектанта?
Снимка: Pexels

 Заради пандемията от коронавирус, всички мием ръцете със сапун и вода още по-често и използваме редовно дезинфектант за ръце. Трябва да продължим да спазваме добра хигиена, за да се предпазим от COVID-19, но заради честото миене и алкохола от дезинфектанта, кожата по-ръцете става суха и раздразнена. Затова се обръщаме към кремовете за ръце - те овлажняват кожата, правят я по-мека и премахват раздразненията.

Но потребители на социалните мрежи се чудят дали ако нанесат крем за ръце прекалено бързо - почти веднага след като са си сложили дезинфектант, кремът не унищожава действието на дезинфектанта.
 
Действие на дезинфектанта
 
От "Pop Sugar" пишат, че дезинфектантът бързо и лесно намалява броя на микробите по кожата, но невинаги убива всички от тях. Причината, поради която дезинфектантът не е толкова ефективен, колкото миенето с вода и сапун, е, че той не премахва микробите от ръцете. Освен това, хората невинаги слагат достатъчно дезинфектант по ръцете и понякога той се изтрива или измива, преди да е завършил действието си. А когато ръцете са много изцапани и мръсни, дезинфектантите не помагат много.Но дали кремът за ръце спира действието на дезинфектанта?
 
Пречи ли кремът за ръце?
 
"Няма научно доказателство за това, но в това нещо има смисъл. Алкохолът убива бактериите и вирусите, но ако има друга среда, на която те да отидат, като крем за ръце, бактериите може и да оцелеят", казва дерматологът Джинджър Кинг пред изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече минахте в нормален режим - бълване на глупости и пропаганда, а от време на време - за вируса....
2
2
 
5
 
! Отговори
aaa преди 4 години
Бе вие драскачите на глупости покрай тоя вирус съвсем изтрещяхте....
1
4
 
5
 
! Отговори
. преди 4 години
Айде бе, баба ви само кремове, дезинфектанти и лубриканти е ползвала...