Как да ексфолирате отделните части на тялото?

За лицето трябва поне 2 пъти седмично
Обновена: 19 апр 2020 22:13 | 19 апр 2020 22:05, Иванка Гъркова
5
Как да ексфолирате отделните части на тялото?
Снимка: iStock

Ексфолирането е важна част от грижата за кожата, а по време на изолация - повече от небходимо, защото тя става по-суха и груба от по-честото миене със сапун. Чрез него може да премахнем мъртвите клетки, насърчим растежа на нови и подобрим кръвообращението. Но колко често да го правим? 

Повечето от нас ексфолират най-вече лицето си през този сезон, но други части от тялото също има нужда. Например устните, скалпа на главата, краката и стъпалата, като всяка изисква различен подход.

Епидермисът има нужда от ексфолиране, за да се обновява. По този начин мъртвите клетки и замърсяванията падат по-лесно. Но самият продукт, който се ползв,а трябва да е съобразен с вида на кожата и начина, по който тя реагира на някои фактори като прекомерно миене, вятър, студ и други.

Как да ексфолирате отделните части на тялото?

Скалп

Както премахвате мъртвата кожа по краката или петите, по същия начин трябва да помислите и за люспите, мазнините и замърсяванията в скалпа на главата. Трябва да го правите поне веднъж седмично.

Ако ползвате продукт за ексфолиране, ще подобрите кръвообращението и насърчите растежа на косъма.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък сте пропуснали да добавите "по време на изолация" или "по време на коронавирус" в заглавието?
2
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 4 години
С права лопата на 1200 квадрата лозе. В 9 е там, в 18 отиваш да я вземеш, само ако го е прекопала. Иначе ще си спи сама там.
1
1
 
1
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
за ексфолииране на езичето, вътрешните стени на стомаха и пуценнцето шперма от мени. директно от чучура, сами си я доите, сами си я мажете, сами я гълтате, нема лъжа нема измама, обадете ми се, или най добре ми напишете писмо. адреса е "у банкя, къщата с магнолиите, до гусин голямото добрутро"