3 знака, че кожата ви страда

Вижте кои са те
26 май 2020 22:54, Ивета Иванова
1
3 знака, че кожата ви страда
Снимка: Pexels

Много специалисти казаха, че кожата може да страда по време на карантината - заради стоенето вкъщи по цял ден, заради носенето на маски навън, заради напрежението, предизвикано от пандемията. Стресът влияе негативно на кожата на лицето.

Ето и няколко знака, че кожата страда именно заради притеснението и стреса, според "Elite Daily".

 
1. Кожата ви е много суха
 
Ако кожата ви е доста по-суха от обикновено, много е вероятно това да се дължи на стреса. "Стресът подпомага възпалението на кожата, което намаля оптималната функциониране на кожната бариера и това води до по-отслабен външен слой на кожата и загуба на хидратация", казва д-р Джошуа Зайнер. Той съветва да нанасяте дебел слой овлажнител, докато кожата е още мокра след къпане или миене на лицето. Трябва да нанесете овлажнител до 5 минути след излизане от душа, за да стане кожата по-хидратирана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Васил Наков преди 3 години
Васко Наков е наааай-големия каратист в света. Живее в Лондон и почиства тоалетни. Другата му задача е да гърби други българи в Англия. По новините го даваха че обезвредил някакъв обирджия с нож и сега той твърди че има медал за храброст, но все пак чисти тоалетни, освен това полиции го занимават заради гърбенията на хора.