Как Facebook ни разболява?

Facebook е неизменна част от живота на много хора
15 юни 2020 23:00, Ивета Иванова
15
Как Facebook ни разболява?
Снимка: Pexels

Facebook е неизменна част от живота на много хора от години насам. Интернет потребители признават, че не могат да си представят и ден, в който да не скролват из социалната мрежа, а тийнейджърите прекарват много време пред компютрите и телефоните и постоянно постват там. В последните години много се говори за вредите от социалните мрежи - ниско самочувствие, депресия, затлъстяване и т.н. Ето как точно Facebook ни разболява, според "Your Tango".

1. Увеличава апетита
 
В мрежата често биват поствани снимки на домашно направени храни - хората се хвалят с кулинарните си умения. Други пък се тагват от ресторанти и сладкарници и снимат ястията там, а може и да сте последвали страници на заведения - те също постват снимки на вкусни храни. Гледането на такива снимки може да активира наградният център на мозъка.
 
Това ви кара да изпитвате глад, да искате да ядете повече и да задоволите напълно апетита си. Дори ако вече сте хапнали основно ястие, ако след яденето разглеждате снимки на ястия, отново може да се почувствате гладни, показва проучване. Най-добре е да спрете да следвате страници на заведения, както и хора, които често снимат храната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 3 години
E, и аз някога се зарибих, така успях да съживя контакти с хора, които никога повече не мислех, че ще срещна пак. И до там! После лека-полека ползването стана все по-зле и нелeпо, поне за мен UX-a бе на почти нулево ниво. Наскоро му правиха фейслифт, че рифреша на сървърите им бе дал фира отсекъде и цялото ползване лагваше мега дрaзнещо. Понастоящем влизам 1 път седмично. Хеле, пък, въобще да не коментирам другите туи, сч, иг и пр. простотии. Ама да видиш жена ми и лапетата - с часове кибичат...
9
2
 
3
 
! Отговори
мхм преди 3 години
от половин месец ми е блокиран профила без никаква причина. от фейсбук не искат да ми кажат и ме цензурират. там буквално ми бе целия живот. ужасно чувство е всичко да ти замине, бизнес и какво ли не, когато си го градил 10+ години само там. доста психически проблеми си навлякох, не си е работа..
8
3
 
12
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
аз не само че нямам а и не съм имал. нито съм ползвал други социалки. Просто си следвам целите и местата където искам да отида и се наслаждавам на живота в реалното пространство. И преди 10 години се преселих в Сидней, и срещнах други българи но пак не ползвам фейсбуци, просто защото не са ми изпотрябвали. Дошъл съм в Австралия да се наслаждавам на красотата наоколо а не да си запълвам живота с фейсбуците на други българи тук. Може би съм единствения българин в Оз без фейсбук и съм късметлия
7
1
 
20
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 3 години
Ми то затова почти няма жълти вестници вече , щото има Фейсбук ...Горките ползватели на Фейсбук , нямат си идея на каква чудовищна манипулация са подложени , но те нямат вина , щото и пътя към ада е постлан с добри намерения ...
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейсбук групите са се напълнили с използвачи. Търся работа, а те ми предлагат скъпи курсчета и MLM. Или пък обиждат. Жалко че планирам емиграция в чужбина, иначе отдавна да съм го изтрил. Помага за намирането на познати в нова държава, но само до там.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е вербувал почти всички телевизии и сайтове.От сайтовете най вече блиц. Забранени коментари под статиите. На Цецо лъжите се леят с по 20 статии на ден, забранени коментари. Близ, най лъжливия сайт
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам фб и не ми трябва.
3
2
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
във фейсбук хората само ncyват Бойко Борисов и Влади Говнанов - и ествествено излиза статия ,че е вреден
2
2
 
20
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 3 години
От ноември 2016 без социални мрежи. И край на навлеците, които отдавна бях изтърсил елегантно от живота си, а те пак припълзяха и там.Свобода, брато.
1
1
 
23
 
! Отговори
x преди 3 години
изтрих го през 22.12.2018съжалявам,....че не го направих по-рано