Хапвайте праскови за здраво сърце и силен имунитет

Допринасят и в превенцията на рак
Обновена: 5 авг 2020 11:37 | 5 авг 2020 11:00, Михаела Лазарова
0
Хапвайте праскови за здраво сърце и силен имунитет
Снимка: Istock

Прасковите са един от най-вкусните, сладки и сочни плодове, които растат по нашите ширини. Те обаче могат да ви впечатлят не само с вкусовите си качества, но и с хранителния си състав. Прасковите са всъщност много по-хранителни, отколкото сме свикнали да смятаме. Те съдържат изобилие от хранителни вещества, заради които заслужават специално внимание по-често в хранителния ни режим.

Защо е добре да ядем праскови по-често?

Те съдържат големи количества антиоксиданти

Прасковите са изключително богати на антиоксиданти. Някои сортове конкурират дори горските плодове по наличие на тези важни за организма вещества. Антиоксидантите са важни, защото се борят с оксидативния стрес и забавят стареенето, както и намаляват риска от възникване на ракови заболявания. Колкото по-зрели са прасковите, толкова повече антиоксиданти имат.

Прасковите подпомагат кожата, очите и имунната система

В прасковите се съдържат големи количества бета-каротин – оранжевият пигмент, който се среща в редица плодове и зеленчуци. Той е сред изключително важните и незаменими съединения, които играят важна роля за здравето на кожата, очите и сърцето. Бета-каротинът е мощен антиоксидант, който се бори с възпаленията в тялото и подсилва имунната система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари