Диетолог: Месоядните живеят по-дълго от вегетарианците!

Ето какво казва специалистът Ина Кононенко
15 авг 2020 11:30, Петя Славова
32
Диетолог: Месоядните живеят по-дълго от вегетарианците!
Снимка: БГНЕС

При правилно хранене месоядните живеят по-дълго от вегетарианците, сподели кандидатът на медицински науки, диетологът Ина Кононенко в интервю за Канал пет.

"Всичко в нашето тяло на практика се състои от протеини. Вегетарианците невинаги виждат веднага ефекта от липсата на протеин. С възрастта това става по-очевидно", обясни тя, цитирана от БГНЕС.

Кононенко обърна внимание на два показателя за износването на тялото. Първият е дебелината на съдовата стена в общата каротидна артерия: колкото по-голяма е, толкова по-бързо става стареенето. Поради факта, че вегетарианците получават малко холестерол, дебелината на тази стена е по-ниска от тази на месоядните.

"Ако месоядният консумира достатъчно количество витамини B12, D3, K2, тогава дебелината на този комплекс няма да се увеличи", подчертава диетологът.

Вторият показател на стареенето са митохондриите. Специалистът ги нарича “електроцентрали” на клетки. При вегетарианците те работят по-зле, отколкото при месоядните. Това се дължи на факта, че месото е източник на L-карнитин – вещество, необходимо за функционирането на митохондриите. Има и показател за синтеза на протеин в организма. За съжаление, с вегетарианска или веганска диета, не се набавят всички незаменими аминокиселини, добавя Кононенко.

Според нея при липса на конкретно органично съединение се нарушава процесът на разделяне и усвояване на определен протеин, което води до проблеми с растежа на косата, ноктите, влошаване на зрението, кожата и кръвоносните съдове.

Диетологът препоръчва както месоядните, така и вегетарианците да избягват недостига на витамини и микроелементи


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
до преди 1 месец
Конеяденко може ли да ям свинско.
30
0
 
3
 
! Отговори
Канибал преди 1 месец
- Това аз му го казах на Диетолога! Беше вкусен вегетарианец!
29
0
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
БЕЛОГЛАВ ОРЕЛ - 20 ГОДИНИ
ЯСТРЕБОВ ОРЕЛ - 14 ГОДИНИ ЖИВОТ. ПРОВЕРЯВАЙ ПРЕДИ ДА ДРЪНКАШ.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доказано е, че вегетарианците изтощават организма си и е съвсем естествено да живеят по-малко.
27
2
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Не бе, вегетарианците живеят с 100-150 години по-дълго от нормалните хора. То затова ли в статията казват, че месоядните живеят по-дълго от вегетарианците.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
доказано е че вегетарянците живеят средно между 10 и 15 години повече от месоядните щансът да тровиш постоянно организма като се храниш с месо вместо зеленчуци и плодове е много по голям не съм видял дебел вегетарианец но съм видял много шишковци които са любители на месото така че тази теория която ви е поднасят е толкова вредна и насърчваща със знак минус че не знам умен човек които ще се хване на въдицата
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 15 какви фуражни смески бе???
Муахахахаа..я хвърли на една кокошка, петел печено месо на късчета да видиш какво го правят. Я хвърли на едно прасе една ранена кокошка в кoчината му да видиш какво остава от нея- перушина няма даже, гражданчеее! Аз съм го виждал с очите си как я разкъсват прасетата жива и я изяждат!
24
2
 
2
 
! Отговори
dd преди 1 месец
До Анонимен

а защо орелът живе 300 години
23
2
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
УМЕРЕНОСТ ВЪВ ВСИЧКО. Но вегетарианците задължително е нужно да си набавят протеини от други източници. Има такива. Увеличеният прием на месо е вреден, защото при разграждането му се получават токсични вещества, които служат също и за храна на лошите бактерии в тялото. Месо - минимално и неконсервирано.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 21

НЕ харесвам веганстовто, но ти само едно нещо ли ядеш днес?
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задачка закачка, колко килограма домати трябва да изяде г-жа веган днес, та да може да си набави нужното количество хранителни елементи - отговор - 6 кила. Аз освен, че имат анемичен външен вид и са нереално слаби, не съм чул нещо добро да се е случило ако си веган, спрямо разнообразното и пълноценно хранене, все пак ние сме всеядни, не месоядни.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 11

Защото има голяма грива и му е горещо и все се поти и му тупка сърцето и му се скъсява живота.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 13

Защото е невъчможно, да се гледат в такива рачмери, че да задоволят нуждите на пазара. За да ичкараш 20 кила вълчо месо, ще трябва да го нахраниш с поне 100 свинско, отделно, течи животни не стават за гледане на 6 кв. метра, като някоя крава.
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То па след 60 един живот ...
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалните хора не само живеят по-дълго, но и са по-високи от вегетарианците
16
3
 
2
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
До Анонимен

Пазете се от тия хищни слонове, опасна работа ще да са....
15
1
 
6
 
! Отговори
14 преди 1 месец
Фуражните смески са пълни с червеи и насекоми, от сутрин до вечер ядат по 5 кила. Хаха
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 13 Че тя кокошката и прасето ядат също месо бе! )))
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ядете само животни, които са вегетарианци? Яжте месоядни животни! Ще сте още по-здрави! Хахаха
12
0
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 1 месец
Статията не казва директно, че меспяднитр живеят по-дълго, а че вегетарианците трябва да балансират храните си. Това не се казва за месоядните, а важи в същата сила. Да ядеш месо не значи, да ядеш по 1 кило сланина на сядане и по 16 нискокачествени кюфтета. От холестерол до голестерол има разлика.