Как ароматът от парфюма да остане по-траен?

Мястото на пръскане е от изключителна важност
1
Как ароматът от парфюма да остане по-траен?
Снимка: Pixabay

Хубавият аромат от парфюма е едно от малкото неща, които ни доставят удоволствие през работния ден. Това ни вдъхва увереност и ни кара да се чувстваме по-добре, независимо от проблемите, които срещаме в офиса и честите конфликти с колегите. Това блаженство обаче може да бъде помрачено, ако ароматът се изпарява твърде бързо и ни се налага да се пръскаме по няколко пъти на ден.

За щастие, има няколко начина, с които да гарантирате трайност на аромата ви. Едно от най-важните неща е правилното използване на парфюма и пръскането на правилните места. Ето затова от InStyle разговарят с няколко парфюмеристи, които дават своите експертни съвети за това как правилно да пръскате парфюма си, така че да го правите само веднъж на ден.

Как ароматът на парфюма да е по-траенНанесете аромата директно върху кожата
"Парфюмът е проектиран да взаимойдейства с химията във вашето тяло и топлината му", обяснява Икшен Лий, който вече 40 години се занимава с парфюмеристика. Той съветва да прилагате парфюма си директно върху кожата, за да има най-траен ефект. Жерар Камме добавя, че всичко зависи от това колко е силен ароматът и колко е суха кожата ви.

Според него, ако кожата ви е суха, ароматът ще се изпари много по-бързо. Той съветва да се хидратирате често и правилно, за да помогнете на парфюма да подейства по-добре.

Не пръскайте във въздуха
Много от нас са свикнали да пръснат пространството пред себе си и да "влязат" в мъглата от капки парфюм. По този начин те си мислят, че ароматът ще се разнесе по цялото им тяло, включително и по дрехите и ще мирише по-силно и повече време. Според Лий обаче това е огромна грешка. Не само че няма да получите желания резултат, а и може да нацапате дрехите си околните предмети.

Той добавя, че ако парфюмът може сериозно да увреди косата ви, така че е по-добре да се въздържате от пръскане във въздуха.

Вижте още как да използвате парфюмът в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: действиепарфюмсъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари