Ползи и странични ефекти от хиалуроновата киселина?

Това е суперзвездата в грижата за кожата
18 сеп 2020 18:08, Дарена Найденова
1
Ползи и странични ефекти от хиалуроновата киселина?
Снимка: IStock

Всички знаем, че хиалуроновата киселина е истинска звезда в грижата за кожата. Или поне така сме чували или чели във всеки един материал, реклама и продукт през последната година. С една дума – хиалуроновата киселина е доста популярна тема в днешно време. И въпреки че тази малка съставка обикновено е ключът към блестяща кожа, тя все пак трябва да се използва правилно. В противен случай, може да нанесе изключително болезнени последици.

Затова от списание Glamour се свързват с дерматолога Лили Талакуб, която разкрива какво трябва да знаем за хиалуроновата киселина и правилния начин, по който да я използваме в нашата рутинна грижа за кожата.

Какво е хиалуронова киселина?

Хиалуронова киселина е вид молекула, естествено намираща се в кожата, която изтегля вода от въздуха и я засмуква в лицето ви като гъба. По този начин тя помага на кожата ви да остане влажна през целия ден. Поради способността ѝ да задържа вода, хиалуроновата киселина често присъства в много хидратиращи продукти, като серуми за лице и овлажнители, както и в някои продукти за грим като фон дьо тен и коректори.

Това също така е съставката, която се използва във филърите за устни. Според д-р Талакуб, киселината действа по същия начин като инжекциите, свързвайки се с водата в тялото. По този начин кожата се надува и се получават по-плътни устни.

Кои продукти са най-добрите, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това не го знаех за тази киселина.много полезно ми се чини за хора със проблемна суха кожа.мерси!