Защо да се радваме на есента?

Няма смисъл да изпитваме носталгия по лятото
21 сеп 2020 19:00, Екип на Tialoto.bg
10
Защо да се радваме на есента?
Снимка: Istockphoto

Към края на септември много хора започват да изпитват носталгия по лятото. Слънчевите дни стават все по-малко и по-кратки. Вечерите на открито са все по-хладни и по-редки. Много от нас започват да усещат меланхолично настроение по отминаващото лято. Вместо да се оставяте на тези мрачни спомени, опитайте се да гледате на есента като на един от най-хубавите сезони от годината.

А ето и кои са невероятните предимства на предстоящия сезон:

1. Сезонът е топъл

Предстоят красиви и топли есенни дни. Истината е, че тази година у нас лятото беше сравнително хладно и дъждовно. От друга страна есента през последните години е топла и приятна и можем да се надяваме, че и този път ще е такава. Освен това, когато навън е горещо, на никого не му се работи, докато по-умерените температури са по-подходящи да се настроим за служебните си ангажименти като цяло. А и все още сме с месеци далеч от хапливия януарски студ, пък и небето навън все още е яркосиньо!

2. Храната през есента е най-питателна

Все още можем да включваме в менюто си много салати от свежи, пресни зеленчуци и да хапваме множество сочни сезонни плодове.

3. Дрехите са по-разнообразни

Есенният гардероб може да бъде в пъти по-красив и стилен от летния. Не ни разбирайте погрешно. И ние обичаме безгрижната лятна визия, но пък през есента наистина можете да бъдете много по-креативни по отношение на тоалетите си. Все още е достатъчно топло за по-къси рокли, но спокойно можем да носим и други дължини. Сега е моментът да заложим на тоалети на пластове, като винаги имаме подръка някаква лека връхна дреха – жилетка, яке, сако, която да добави елегантност към визията ни.

Възможността за носене на повече и по-разнообразни аксесоари през есента също не е за пренебрегване. Например, вече спокойно можете да излезете с ботуши до глезена или до коляното. Можете да завършите визията си с подходяща шапка или с прекрасен шал, без да ви става топло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: есендрехи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Дъждовно лято? Я пак. От коя година преписахте?
6
0
 
1
 
! Отговори
х преди 3 години
Не се радвам, защото ме налази някакъв стомашен вирус и се посрах тия дни.
5
1
 
5
 
! Отговори
-- преди 3 години
Повече студ, повече с-кс! По-ранно прибиране вкъщи, повече време за кревата! България се топи, сваляйте дрехите!
4
3
 
9
 
! Отговори
Кид Шелин преди 3 години
Заради ферментацията на гроздето
3
0
 
11
 
! Отговори
CAT преди 3 години
Лятото в София може и да е било дъждовно и хладно, но това няма общо с лятото на морето и в останалата част на България.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече нося маска, щот не се потя.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радваме се... защото значи сме оцелели лятото и доживели до есента.Някои може и зимата да се радват ако преминат през есента живи