Доказаните ползи от витамин С

Как да го включим в менюто си
27 сеп 2020 20:25, Дарена Найденова
4
Доказаните ползи от витамин С
Снимка: Pixabay

Витамин С, известен също като аскорбинова киселина, се използва за различни процеси в тялото, включително за изграждане на кости, колаген и мускули. Важен е и за зарастването на рани. Човешкият организъм обаче не произвежда витамин С самостоятелно, което означава, че трябва да си го набавяме от хранителните източници.

И тъй като навлизаме в сезона на настинките и гриповете, а все още се борим и с пандемията от коронавирус, витамин С е една от задължителните добавки, която трябва да имаме вкъщи. Освен че е полезен за здравето, той е подходящ и за кожата, което го прави още по-необходим за всеки от нас.

Ето пет ползи от витамин С и как да разберете дали приемате достатъчно

Помага на имунната система

"Има няколко доказателства, които казват, че свръхвисоките дози на витамин С повишават имунната система и помагат за борбата с обикновената настинка и други видове инфекции", казва експертът по хранене и лекарски асистент Бен Танер пред Insider. Изключително високата доза витамин С е някъде около 200 mg.

Доклад, публикуван в списание Nutrients през 2017 година, отбелязва, че някои клетки в имунната система се нуждаят от витамин С, за да функционират правилно. Това означава, че количеството от около 100 до 200 mg на ден може да подобри работата на имунната ви система.

Още ползи от витамин С, вижте  в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Вреден преди 3 години
Доказани вреди от витамин С. Камъни в бъбреците. Пийте си витамин С и после ти трийте сълзите докато пишкате в тоалетната. Категоричен коагулант! Предразположени ли сте към тромби, то витамин С ще ви помогне - ще започнете да ги правите все по големи и все по скоростно, а следствието го знаем.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пийте вит. Це с подсолена вода или със солен айрян.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аскорбиновата киселина/вит.С/ се синтезира в организмът на човек чрез собственият му биосинтез.При заболявания и и травми,организмът се нуждае от по-големи количества от тази киселина,и в по-модерните днешни времена може да се приема допълнително в формата на фармацевтични продукти.Всичко останало е пари на вятъра.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В по големи количества прави камъни в бъбреците.