Как да елиминирате миналото, за да бъдете щастливи?

Фокусирайте се върху неща, които можете да промените
19 окт 2020 23:00, Михаела Лазарова
9
Как да елиминирате миналото, за да бъдете щастливи?
Снимка: Istock

Миналото, особено когато носи негативни спомени, може да бъде сравнено с вредата от сладкишите, които ни пречат да отслабнем. Трудно спираме да мислим за него, но живеенето в миналото ни прави нещастни и непродуктивни. Ето защо е важно да се разделим с него, да бъдем смели, решителни, да не забравяме, че заслужаваме по-добро в живота си.

Как да елиминираме миналото?

Създайте си нови и хубави спомени

Ако имате предимно лоши спомени от миналото, това означава, че е време да спрете да им придавате значение. Има много разнообразни начини да си създадете нови положителни спомени. Всичко е въпрос на рутина, а силата това да се случи е във вас и начина ви на мислене. Хобита, занимания, обучения, пътувания и забавления с приятели. Открийте добрите перспективи край вас и живейте в настоящето.

Прошка

Прошката в повечето случаи е решаваща в това да продължим напред, оставяйки миналото зад гърба си. Това е форма на затваряне на лош период и отваряне на нова страница в живота. Но не забравяйте, че прошката никога не е необходима на 100%, особено ако някой наистина ви е наранил сериозно. Тъй като нерядко сме твърде осъждащи и към себе си, важно е да си простим. Помислете върху допуснатите грешки. Не върху всички имаме влияние, но е важно да си простим, за да се разделим с болезненото минало.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 1

А ако си лигав кифльо, тогава по-лесно ли е да не съжаляваш за гадостите, които си вършил, защото си бил убеден, че ти си центърът на света и че околните съществуват само за да ти бъде удобно на теб и не носиш никаква вина относно това как ги използваш?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прошката е присъща на благородния и мъдър човек, но не може да се прощава абсолютно всичко и на всекиго.
Който се опитва да направи подобно нещо е или гл.у.пак, или е безпринципен.
4
1
 
13
 
! Отговори
Не е разумно преди 2 месеца
да се правим, че миналото не съществува или да се опитваме да заличим неприятните спомени. Правиш изводи и извличаш поуки от онова, което си преживял. Човек трябва да се опита да превъзмогне болката, страха и други неприятни емоции, които предизвикват някои от спомените му, но не и да забравя какво се е случвало.
Затова е безсмислена и фразата "Започвам на чисто, започвам отначало." Няма как да започнеш отначало. Можеш само да продължиш напред, след като си осмислил уроците на миналото си.
3
1
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 месеца
Тва нашту Мише, и у времето пътешесттва бее...
2
2
 
0
 
! Отговори
Негентропията преди 2 месеца
Обръща стрелата на времето и човек получава шанс да поправи грешките от миналото.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-лесния начин - недейте да имате минало, за което да съжалявате.

Знам че е трудно за постигане, особено ако си високооборотна кифла, но това е начина :)