Ясните знаци, че сте надраснали това приятелство

Някои отношения с времето просто се изчерпват
Обновена: 8 ное 2020 17:06 | 8 ное 2020 17:06, Теодора Драгоева
15
Ясните знаци, че сте надраснали това приятелство
Снимка: IStock

Като деца ни учат, че приятелствата траят вечно. Някои приятелства наистина са доживот, но има и такива, които растат, узряват, а накрая... презряват и се скапват. Има и такива, които атрофират, оставяйки единият приятел с чувството за неудовлетвореност или разочарование. Отдалечаването от приятел може да бъде объркващо и болезнено. Но има някои видими знаци, че сте надраснали тази връзка и че не трябва да съжалявате за нейния край. Ето и кои са те:

 Приятелството ви натоварва, а не ви ободрява или зарежда

Някои приятелства с времето се изчерпват. Ако усещате, че двамата с даден ваш приятел вече не се смеете и не се забавлявате заедно. Ако вътрешно не ви се иска много-много да се виждате с този човек. Ако прекараното с него време не ви е особено приятно, то ясно е, че срещите ви по-скоро са се превърнали в навик. Ако този ваш приятел ви натоварва с проблемите си, ако след разходка с него се чувствате изтощени, изцедени, разочаровани или ядосани, то избягвайте тези срещи. Ясно е – това приятелство ви отнема много повече, отколкото ви дава.

Превръщате се в изтекла версия на самия себе си, когато сте с този приятел

Доброто приятелство би трябвало да се развива и еволюира заедно с вас. То трябва да ви позволява да бъдете себе си такива, каквито сте към този момент. Но някои приятелства застиват в миналото и единият или и двамата участници се превръщат във версии на себе си с изтекъл срок. Ще усетите, че това приятелство е такова, ако човекът отсреща иска да се шегувате с неща, които вече не ви се струват смешни (били са ви смешни преди 5-10 години). Този тип приятелства могат да се окажат доста задушаващи.

Вижте още знаци, че определено приятелство се изчерпва в  в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg


15
Още от Ако щете - вярвайте
Защо да взимате студен душ, дори през зимата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
орлин преди 3 седмици
И най -важното е пропуснато:
Хората рано остаряват от този напрегнат и претрупан живот и са уморени за старите шеги и хобита. Някои обедняват и от работа вкъщи пред телевизора , а старите приятели пръскат пари по ски и спа - какво да си кажат, кога да си кажат.
И най вече - някой става семеен със смотан партньор - и всички приятели изчезват като дим..
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 8
Аз имам приятели.
12
2
 
0
 
! Отговори
Ману преди 3 седмици
Кшатриите не могат да имат приятели, те имат само врагове. Истинското приятелство прераства в любов, защото това именно означава коренът ПРИЯ на езика на боговете, дайвябхашя.
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И ам приятели с които и за които сме трепали, така че нищо не знаете за истинското приятелство! НИЩО!
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Кшатри

Прав си.
Но тук има една подробност. Има разни видове неудачници, някои от тях са много ловки използвачи. Ти си преценил, че вече нищо не те свързва с човек, който от мързел е останал на нивото на дете, отглеждано от мама и тате, макар че вече е на 28-30 г. и дори не помисля да промени статуквото си. Той обаче също те е преценил и държи да използва познанството си с теб така, като че ли си цитрусов плод за изцеждане. Понякога е много трудно да се отървеш от такъв, много са ловки.
9
1
 
9
 
! Отговори
Нещата от живота преди 3 седмици
Описаното в статията се случва непрекъснато и навсякъде, особено в ранните периоди на живота.
Затова не бързайте да се предоверявате и да възлагате всичките си надежди на конкретни приятелства, за които може да се окаже, че са били такива само във вашите представи.
Възможно е и другото дете,юноша или младеж да е живял с мисълта, че е ваш приятел, но докъм 30-годишна възраст хората продължават да се развиват и нищо чудно на 35 г. да започнете да се чудите какво всъщност е общото между вас и него.
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
приятели няма
7
3
 
8
 
! Отговори
До мъжовете преди 3 седмици
Ако с някоя сте приятели с бенефитс не прекъсвайте приятелството си. Тя може и да се отдръпне за малко заради женските си истории- иска да "помисли", или пък се е появил някой временен. Но ако категорично иска да сте "само приятели"- вдигай чуковете. Тя ще ти покаже недвусмислено ако е категорична в решението си. Е, все пак си остави някоя вратичка, това все пак е жена. Винаги може да размисли.
6
3
 
12
 
! Отговори
Кшатри преди 3 седмици
Има едно златно равило, което няма изключение- не се захващай с неудачници. Няма значение какви ти се падат (даже и роднини) и колко ще се сърдят на това, че ги пренебрегваш. Не разкараш ли непрокопсаниците от обкръжението си, те винаги ще те дърпат надолу, макар и несъзнателно. Не си длъжен никому нищо.
5
0
 
15
 
! Отговори
Friends преди 3 седмици
Има и едно друго положение- да напреднеш, да речем в професията, да спечелиш добро име. Тогава от немай къде изпълзявеат стари "приятели", дето не си чувал от години и започват да ти се пишат много близки. Дребни душици, надяващи се да ги издърпаш и тях, понеже те, милите, не са способни на нищо.
4
2
 
10
 
! Отговори
Friends преди 3 седмици
Познавам два типа на прекъснати приятелски отношения:
1. Напускаш зоната си на комфорт, обичайната си срда, излизаш от калъпа един вид и разни хора без нинква видима причина спират даже да ти се обаждат. Даже може да не си и супер успял, те вече не те приемат за "свой.
2. Или огледалният образ- някой маааалко се позадигнал и вече "не е като тия". Вторият тип можеш да го познаеш предварително по балонното самочувствие и, че те търси само ако си му нужен.
3
10
 
9
 
! Отговори
А редно ли е преди 3 седмици
Да си приятел с жена си?

Приятелството е за несемейни. Бракът е убиец на всяко приятелство. В пртивен случай сам става жертва на приятелството.
2
6
 
5
 
! Отговори
Редно ли е преди 3 седмици
Да спиш с приятел?
1
7
 
19
 
! Отговори
Иво преди 3 седмици
Обикновено не коментирам такива статии, но тук са се целили в десятката. Човек се развива и личностно и професионално и е много натоварващо да се поддържат познанства с изтекъл срок с типове, които никога няма да еволюират. Това, че в ученическите или студентските години сте били аверчета не задължава никого от двете страни за нищо. На 20 год. си един човек, на 40 си друг и е нелепо да видиш някой, който си е с акъла и разбиранията, дето ги е имал през миналия век. Познанството с такъв няма смис