Полезни храни, намаляващи риска от някои заболявания

Или как да живем до 100
20 ное 2020 22:55, Михаела Лазарова
1
Полезни храни, намаляващи риска от някои заболявания
Снимка: Istock

Знаем, че начинът ни на хранене е от ключово значение за нашето здравословно състояние. Забавният сайт adme.ru споделя няколко съвета в тази посока на американски лекар на име Майкъл Грегър, който още като дете разбира, че храната може да подобри значително физическото ни здраве. Пример затова била неговата баба, която страдала от сърдечно заболяване, но хранейки се основно с растителни храни и спортувайки редовно, нейното състояние много се подобрило.

Грегър е автор на редица трудове, книги, свързани със здравословното хранене и по-специално това, което е на растителна основа. В своята дългогодишна кариера, той е научил, че най-често срещаните заболявания могат да бъдат избегнати и това да живеем до 100 години не е фантазия, а реалност за хората, които се придържат към здравословен начин на живот.

Според специалиста, за да се случи това, трябва да се откажем от пушенето, да ходим поне 22 минути на ден, да се храним предимно с растителни храни, да изключим преработените храни от менюто си, да нямаме наднормено тегло, да поддържаме нивата на холестерола, кръвната захар и кръвното налягане в нормални граници.

Грегър е съставил списък с продукти, от които се нуждаем всеки ден.

Ето кои храни препоръчва за предотвратяване на опасни заболявания.

Исхемична болест на сърцето – Консумирайте бразилски орехи, но умерено, тъй като са токсични. Само 4 ядки на месец понижават нивата на холестерола в кръвта. Избирайте храни, богати на калий, като зелени зеленчуци, банани, кайсии – те укрепват кръвоносните съдове и сърдечния мускул. Яжте цитрусови плодове – те съдържат фитонутриента хесперидин, който подобрява сърдечносъдовото здраве.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


1
Още от Ако щете - вярвайте
4 зодии, които обичат да се фукат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари