Кои са последните племена, практикуващи канибализъм?

Те живеят в някои от най-отдалечените краища на света
22 ное 2020 14:30, Ния Христова
34
Кои са последните племена, практикуващи канибализъм?
Снимка: Pixabay
Снимки, разпространени от световните медии, показват едни от последните племена в света, за които се смята, че все още практикуват канибализъм и използват човешки трупове в своите ритуали.
 
Тези племена живеят в някои от най-отдалечените краища на света и живеят така, както са го правили хиляди години, пишат от Bulgaria ON AIR.
 
Агори
 
Монасите от племето агори от Индия взимат синтетични наркотици, алкохол и медитация, но също така използват човешка плът в своите ритуали.
 
Живеят в близост до местата, където се извършва кремация, тъй като се вярва, че там бог Шива и богинята Кали Ма, се хранят с това, което другите им оставят. Така групата събира труповете от река Ганг, носещи се по течението на реката, тъй като някои хора не могат да си позволят кремация или погребение.
 
През 2015 г. журналистът на CNN - Реза Аслан, се срещна с монаси от племето и беше заснета как опитва парче човешки мозък.
 
Фотографът Тамара Мерино, която също прекарва известно време с групата, споделя: "Те са хора, които имат толкова много любов и уважение към хората, животните и природата."
 
Асмат
 
Канибалите от племето асмат са от остров Нова Гвинея. За тях се смята, че традиционно хващат враговете си и използват черепите им за готвене.
 
Журналистът Карл Хофман коментира за групата: "Те изтръскаха мозъка върху лист от палма и изядоха всичко до последната хапка. Тази храна за тях беше специална", коментира журналистът Карл Хофман.
 
Твърди се, че групата е отговорна за смъртта на Майкъл Рокфелер - 23-годишния син на американския губернатор Нелсън Рокфелер. Майкъл тръгва на експедиция за Нова Гвинея в търсене на експонати. Но там се сблъсква с племето асмат.
 
Двигателят на лодката на младия Рокфелер отказва насред океана. Той казва на спътника си, че ще се опита да стигне до брега и се насочва с плуване натам, но повече няма и следа от него. Една от версиите е, че той се е удавил. А другата е, че е достигнал до брега в търсене на помощ, но там е бил убит, разчленен и изяден от монасите.
 
Короваи
 
Номадите короваи са племе, което населява западната половина на остров Нова Гвинея. Те живеят предимно в гъсти райони на тропическите гори и са изолирани от съвременния свят. Италианският фоторепортер Джанлука Чиодини прекарва няколко дни с групата.
 
"Наистина исках да посетя едно от най-истинските и отдалечени племена в света. Короваите живеят в сърцето на тропическите гори, където все още не са част от съвременния свят. Те все още поддържат много от своите вековни традиции", споделя тя.
 
Съобщава се, че групата продължава да се занимава с магьосничество и да яде човешка плът.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

34
Още от Ако щете - вярвайте
Кои са най-важните храни за очите?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
:-D преди 2 дни
Недейте да заблуждавате хората с глупости ! Като гледам снимката , на този " УЖ" канибал , копанката му е от IKEA !! Такава ИДЕАЛНА форма , не може да я направи в джунглата та ако ще ....?!
26
2
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 2 дни
Лидерите на БСП - когато ядат на Партийните си банкети свински пържоли и кюфтета от свинско месо...
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Защо не сте споменали германците? Вчера имаше статия за един германски канибал.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Е по кво се различават папуаси и ромеи?
И едните колят и ядат и другите.
23
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 дни
Е после що има коронавирус, що има други болести, от които умираме!
Ми в Азия още смятат, че всичко що фърчи, търчи, пълзи и плува се яде!
Достатъчно е само да мърда, значи става за ядене!
В Папуа Нова Гвинея има едно племе папуаси, които са развивали т. нар. "смееща се смърт" - потенциално смъртоносно заболяване, дължащо се на приони (по-малки от вирусите), които буквално разрушават мозъка и го превръщат в гъба!!!
Болестта "кypy" поразява тези, които са яли човешко месо!
Подобно е и с короната.
22
1
 
0
 
! Отговори
Корни преди 3 дни
Само да не ми изядат...
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бококанибал от балканмъртвоморе с наградаЕСшериф заизедениНаведнаж .
20
3
 
5
 
! Отговори
Веган преди 3 дни
Гербаджийте
19
5
 
1
 
! Отговори
Киро преди 3 дни
Жените остават завинаги канибали. Раждат хора .Наричат ги деца .Само техните деца . Хранят се с мъже .А когато децата им пораснат те живеят най-дълго ,заради децата си .....
Същите тези са половината население на едната страна . Изгониха малцинствата ,изгониха грозните и висшистите . Сега са окупирали цялата администрация на страната и се сражават със *** от "Системата ни убива" и техните красавци и деца инвалиди.
18
4
 
4
 
! Отговори
Ясно преди 3 дни
А БСП ЩО ГИ НЯМА?
17
3
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 дни
Софийските шантонерки са практикуващи канибали. Ядатмикура денонощно
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Много та обичам печен на скара
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Погребения, кремации - това е излишно пилеене на ресурс, хората могат да си дарят телата за резервни части - бъбреци, дроп, сърце, или просто да бъдат изядени или да се използват за храна на животни, така или иначе червеите ги изядат, само дето гробищата не се ползват за земеделска земя и си е пак вид пилеене на ресурс.
14
2
 
5
 
! Отговори
Нийчо Христов преди 3 дни
"Така групата събира труповете от река Ганг, носещи се по течението на реката, тъй като някои хора не могат да си позволят кремация или погребение."
Вникнете в смисъла само на това изречение, колкото и да е противно. После кажете нещо за мулти-култи и опознаване на чуждите разбирания и светоусещане.
13
1
 
8
 
! Отговори
Ст. Сремац преди 3 дни
Джанлука Чиодини......Те все още поддържат много от своите вековни традиции", споделя тя. Джанлука е мъжко име, де гиди пустахийо!
12
3
 
9
 
! Отговори
Bulgaria преди 3 дни
Говори се, че в Пернишкото племе (секта) "Кракра" дори и сега пият човешка кръв и ядат уши, откъде ги взимат никой не знае!
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тази статия е много евтина измама ;)
Цитират се измислени имена на журналисти и фотографи, които са мъже, а ги пишат, че са жени ;)
Джанлука не е женско име в Италия :)))
С другите е същата лъжжа
10
2
 
11
 
! Отговори
Грешен въпрос преди 3 дни
По-важният въпрос е "Кои народи ще започнат да практикуват канибализъм в близко бъдеще?"
9
2
 
6
 
! Отговори
:-) преди 3 дни
Ау, колко мултикултурно! Пускайте клетите хирурзи и биолози в САЩ и ЕС като бежанци!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не знаех, че Германия е един от най-далечните краища на света!