Глицеринът - задължителната съставка за кожата през зимата

Ето и някои от ползите му
24 ное 2020 23:40, Дарена Найденова
9
Глицеринът - задължителната съставка за кожата през зимата
Снимка: IStock

Сухата кожа не е мечта за никого. Без достатъчно влага може да почувствате лицето и тялото си стегнати, груби на допир и да изглежда така, сякаш се лющите. Това със сигурност не е приятно, а и пречи за гладкото нанасяне на грим, кремове и други продукти за грижа за кожата.

Независимо дали изпитвате сухота само през зимата, или страдате от целогодишна дехидратация, продуктите с тежки хидратиращи съставки са единственото нещо, което ще ви помогне. Те ще направят така, че кожата ви да не бъде суха и да не се напуква. Ако не се сблъсквате с проблема за първи път, тогава сигурно вече сте чували за хиалуронова киселина, сквалан и керамиди. Те почти винаги са разположени върху етикетите на козметиката и се славят с добра репутация.

Но има и друга изключително хидратираща съставка, която е подценявана и невинаги получава заслуженото признание. Говорим за глицерина. Той може да не е на първо място, когато става въпрос за овлажняващи съставки, но ако погледнете етикетите на продуктите в аптечката си, ще откриете, че глицеринът присъства в почти всеки.

Какво е глицерин?

Глицеринът е безцветна, гъста, вискозна течност, намираща се както в растенията, така и в животните. За използване локално върху кожата, той се получава синтетично или от растенията.

Това е овлажнител, което означава, че помага да се запази влагата в кожата и да изтегля вода от по-дълбоките слоеве към повърхността. Той също така осигурява по-голяма хидратация, като черпи влага от въздуха. „Това е хиалуроновата киселина на по-достъпна цена, когато става въпрос за овлажняване“, казва д-р Джинджър Кинг пред InStyle.

Ползите за кожата

В случай, че все още не е ясно, глицеринът е изключително хидратиращ. Това, което го прави чудесен за кожата, е че ефектът му продължава дълго, след като сте нанесли своя овлажнител. Според д-р Мелани Палм, тази съставка е една от малкото, които имат траен ефект, далеч надвишаващ времето на приложение и усвояване. „Известно е, че глицеринът може да спомогне за подобряването на аквапориновата функция в кожата, увеличавайки хидратацията в тъканта“, казва тя пред InStyle.

Аквапорините са протеини, които помагат да се поддържа притокът на основни хидратиращи вещества (като вода) към външните слоеве на кожата. Редовният поток е жизненоважен за нея, за да може да се поддържа хидратацията, особено през зимата или при живеене в по-сух климат.

Защо глицеринът се намира в толкова продукти и още за глицерин в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: глицерин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИТЕ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ!
3
0
 
4
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Само минавам да се изпръдя мощно рттррттт.
2
0
 
6
 
! Отговори
Mon Amour преди 3 години
Отново съм тук, за коментарите... Племето ми никога не ме разочарова.
1
2
 
5
 
! Отговори
МесоЯд преди 3 години
ям по толкова свинска сланина и лой на ден, че да се мажа с *** не ми трябва - чрез храната си приемам всичко важно за организмът ми, включително колаген от свинските крака!