Как да разкриете лъжеца?

Ето няколко издайнически признака
27 яну 2021 23:00, Михаела Лазарова
5
Как да разкриете лъжеца?
Снимка: Istock

Думите, с които си говорим и общуваме, невинаги разкриват пълния спектър от нашите мисли, цели и намерения. Езикът на тялото, поведението, жестовете, погледът могат да разкрият много повече за това дали човекът срещу вас е искрен или не.

Как да разкриете лъжата? Как да усетите всеки път, когато някой ви лъже? Ето няколко издайнически признака.

Тонът на гласа

Когато човек лъже, обикновено повишава леко тона на гласа си. Височината на гласа издава дали думите, които чувате са истина или не. Ако разговорът ви прозвучи репетирано или усетите нещо нередно, доверете се на интуицията си, защото вероятно ви лъжат.

Сковано тяло

Тялото на лъжеца обикновено е сковано, леко дървено. Възможно е да кръстоса ръце или крака в опит да прикрие поведението си. Това е инстинктивна реакция в стремежа на лъжеца да се предпази.

Докосване на устните

Човек, който знае, че лъже, често се опитва да прикрие устата си. Едно неволно докосване на устните, докато говори, може да ви подскаже, че е неискрен. Сякаш се опитва да прикрие думите си, знаейки, че не са верни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дакато сте на колене , Ако на въпросът ви , нали ще ме предупредиш- отговорът е "Да-а-а, не се притеснявай".- сигурно ще ви излъже
4
0
 
1
 
! Отговори
4KUHD преди 7 месеца
Като излезе някой министър или депутат от ГЕРБ путиливизора, се държи точно по този начин. При фейсбойко си е вече патология, там отдавна положението не е за психология на жестове и мимики, а за психиатрия.
3
0
 
1
 
! Отговори
Biden лъже преди 7 месеца
Явно страх ги тресе че въпреки че катурнаха Тръмп с машинации, и пропгандата им го банна отвякъде, неговото влияние и подръжка в САЩ не само че не намалява, но се и увекичава.
2
4
 
2
 
! Отговори
gosho преди 7 месеца
До ГосТpo -skoro ninova
1
2
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 7 месеца
А премиера дали лъже ? )))