Кои зелени зеленчуци да добавите към вашите смути рецепти?

Зеленчуците са важна част от смути рецептите
29 яну 2021 19:45, Михаела Лазарова
4
Кои зелени зеленчуци да добавите към вашите смути рецепти?
Снимка: Istock

Обичате ли смути? За някои това е просто мода, докато други са се специализирали в неговото приготвяне, добавяйки различни полезни храни и знаейки как да ги комбинират, успяват да си осигурят полезни хранителни вещества, енергия, ситост, без да трупат излишни килограми. Да си приготвяш смути е забавно, защото комбинираш храни, които са полезни за храносмилането, такива, които помагат на тялото да се възстанови след спорт, които правят кожата по-красива.

Зеленчуците са важна част от смути рецептите. Някои от тях, като спанака, са подходящи и за комбинация с плодове. Кои други зелени зеленчуци може да направят вашата напитка по-полезна, вижте в следващите редове.

Швейцарско зеле

Чудесно е на фурна с други печени зеленчуци. Красивият зеленчук е и много полезен за здравето, благодарение на желязото, калция, фибрите и витамини А, В6, С, Е и К. Още една причина да пробвате да си направите смути с него е, че според проучване на германски учени, това зеле съдържа и глутамин – аминокиселина, която повишава активността на имунната система.

Рукола

Обикновено хапваме рукола на свежа салата, но тя е чудесна добавка и за здравословното ни смути. Руколата е богата на желязо, калций, фибри, протеини и витамини А, С, Е и К, както и фитохимикали като бета-каротин. Чудесен заместител е на спанак, ако нямате в хладилника, когато искате да си направите зелено смути.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Пия смути от сочно *Ути!
3
0
 
0
 
! Отговори
Неминона преди 3 години
До Анонименнищо не се разбира от написаното
2
1
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Добавям праз,зелен чесън и настъргана сланина!
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе пак ли ти са аз от вируса не се плаша ама от тебе се уплаших от твоите досади да хората не разбра ли вече обичам си .мацката във бг друго не е важно като лепка си разбрахме че не чуваш ама май и не виждаш целуки