Как да възстановите връзката след изневяра?

Вижте три етапа на възстановяване
27 фев 2021 02:00, Михаела Лазарова
33
Как да възстановите връзката след изневяра?
Снимка: Istock

Изневярата рано или късно бива разкрита. Болката е силна, разочарованието от предаденото доверие е неизмеримо. Всичко това, заедно с другите нерешени проблеми във взаимоотношенията се оказва пречка за възстановяването им.

Според специалиста по връзки Естер Перъл, понякога аферата може да бъде заздравяваща за връзката, но само ако двойката успее да премине през тези три стъпки. Вижте кои.

Етапът на изкупление

Този етап е показател за това дали връзката има шанс да продължи или ще се разпадне след изневярата. Това означава, че този партньор, който е измамил доверието на другия, ще трябва да направи „депозити“ чрез поведението си за изграждане на доверието, изразявайки съпричастност към болката на партньора си и споделяйки му как ще предотврати бъдеща изневяра. Разбира се, той може изобщо да не реши да полага такива усилия или пък измаменият да не му даде шанс.

Но в случай, че предаденият партньор е склонен, той ще трябва да се научи ясно да изразява своите желания и нужди. Той често ще изпитва натрапчиви мисли към другия, гняв, ще го наказва с поведение, но това наказание не може да продължава дълго. Затова може би е добра идея двойката да се обърне към специалист по връзките.

Настройка

Втората фаза от спасяването на любовната връзка след изневярата е настройката. Един труден въпрос, на който всяка двойка, преминаваща през това изпитание, трябва да си отговори е дали са готови и двамата партньори да се изправят срещу отговорностите си в каузата на тази афера. Всъщност рядко е така. В повечето случаи налице е лоша комуникация, премълчани желания и чувства, липса на усилия и от двете страни, приемане за даденост на другия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 


33
Още по темата: любовизневяраинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
jiveem va demokraticen svyat vseki moje da pravi kvoto poiska nisto loso ne pravyat horata napreddd nema da gi nosim na oniya svett
26
1
 
2
 
! Отговори
монтьорчето преди 1 месец
До с големи носове оф

Това с обичането е във фантазиите на една маникюристка с голям нос и еманация на кича и на един монтьор без образование и класа.
Много близко до ума е, че както изневерява на жена си с теб, така изневерява и на теб с друга, по-млада и по-красива и най-вече по-умна.
Но маникюристките и монтьорите няма как да знаят това. Само интелигентните хора го разбират.
25
2
 
1
 
! Отговори
с големи носове оф преди 1 месец
ами ако се обичаме вас какво ви интересува
24
1
 
3
 
! Отговори
гани преди 1 месец
хармоничните възки и забежки са ваш проблем похотливци не ни слагайте в вашата графа
23
2
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 1 месец
нужни са двама? Мило, извинявай че си го напъхах в съседката, ама знам, че и ти искаше да го направя??? айде глупости, проблемите в отношенията не се решават с изневяра, това само ги задълбочава, като има проблеми или се решават или се разделяте, не виждам как изневярвата решава някакви проблеми, освен да създава нови и да дава илюзия на хората за намерено изгубено щастие
22
3
 
2
 
! Отговори
рецепта преди 1 месец
рецептата е само една: всеки ден сутрин след ставане и вечер преди лягане верният партньор трябва даПръдне в носа на изневерилия партньор, така един месец, ако след този един месец все още са заедно ще са си верни докрай
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След изневяра няма възстановяване.Има агония за потърпевшия. Съветвам всички, които току що са научили,че половинката им изневерява, моментално да слагат край. Втори шансове, ала бала, оня/оная дето са тръгнали да си го слагат с други, изобщо не им пука. Те пак ще го направят, особено щом им е простено веднъж. Нямате си идея колко са нагли хората, които изневеряват. Наглост до безобразие! Не си го причинявайте, а бягайте от такива отровни връзки!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Връзка след ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ИЗНЕВЯРА не се възстановява ...... Тя се ПРЕКРАТЯВА ТОТАЛНО !
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За тая работа са нужни двама. Много е лесно да плюем само по този, на който вече му е преляло от нещо и е избило на някъде.
18
5
 
10
 
! Отговори
истината е че преди 1 месец
Когато някой започне да изневерява, той няма да спре никога, на всяка нова жена ще изневерява със следващата нова.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно мушкане не е проблем. За да се стигне до там значи има много по-големи проблеми от едно чесане.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Just don't.
Разделяте се без скандали и търсете друг човек, запазвайки все пак прилични отношения с бившия/ бившата, понеже и омразата изморява. Считате го за внезапно умрял, има болка, но ще има и ново начало. Животът е прекрасен, но и кратък, не си струва да поправяш и за се задоволяваш със счупени неща.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изневяра, изневяра докато те непобара
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма възстановяване! Но те много изневеряват ама не знаят! Така, че незнанието е майката на щастието!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакво възстановяване.
Почне ли веднъж край няма да има.
Само повече мъки.
Бягайте далеч, това е спасението.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що се занимавате с щуротии. Я си гледайте живота, че не се знае докога. Ще се тръшкате за някой или някоя. От какъв зор. С тая изкуствено превъзнасяна любов толкова човешки драми биха отишли в небитието.
11
3
 
24
 
! Отговори
Ахмед преди 1 месец
Не се възстановява никога една връзка по начина по който е била преди изневярата . Никога.
10
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно нормално. Хората да направени да правят секс с много други, не с един. С 1/0 правят секс грозните хора!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не самия акт е страшен. Но ако някой ви кръшка просто не държи на вас или му е писнало от вас.Нищо няма да се промени, освен към по-лошо.
8
1
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Като искате парите на баровеца ще стискате зъби и ще се правите на неразбрала!