Храните, които са пълни със сол

Експерти посочват: Внимавайте с тях
13 мар 2021 00:25, Ивета Иванова
9
Храните, които са пълни със сол
Снимка: Pexels

Солта влиза в съдъжанието на почти всички храни, които хапваме. Много трудно е да я избегнем, и до една степен, това не е проблем. Организмът се нуждае и от сол, за да извършва определени функции, но ако поемаме прекалено много, може да има лош ефект. Нуждаем се от около 6 грама сол дневно, това е една чаена лъжичка. Очевидно е кои са най-солените храни - снаксове, чипсове, пуканки, храни, които се претоплят в микровълновата. Ето и в кои други храни може да има повече сол, според британския "Cosmopolitan".

Песто
 
В последните години пестото стана хит и е направено от сравнително полезни продукти. Но не е препоръчително да използвате този сос към пастата често, тъй като традиционно около 50 грама песто съдържат 1,6 г. сол.

Сирене
 
Определени видове сирене могат да са прекалено солени. Затова, залагайте основно на рикота, котидж сирене или кварт. Това означава, че не трябва да поемате чедър, сирене Бри, сирене Фета и пармезан.
 
Бисквити
 
Изненада, сладките бисквитки също могат да съдържат много сол! Тортите, зърнените закуски и някои видове хляб - те също влизат в списъка на най-солените храни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: здравесолхрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
преди време тук мернах само заглавието на една статия :-"Отровата,наречена "храна"....Това вероятно е продължението..За съжаление, много хора така и не разбират факта,че никой не се интересува от здравето им,а единствения стимул е ПЕЧАЛБАТА!Разни "Е"-та ЗАВЛАДЯХА готовите "храни" и без тях не става!-СОЛ,консерванти,антиоксиданти,оцветители,ароматизатори,...ВСИЧКИ тия отрови станаха ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ в "менюто" ни-..."Гот блес Майкдоналдс!"
6
1
 
3
 
! Отговори
Простака преди 3 години
Да ти каже интелигентно когато обикновеният човек няма достатъчно пари и има нисък стандарт на живот нищо друго не му остава освен да живее нездравословно и да се радва на дребните неща и вредните неща от краткия си живот. Също има изключения млад ски професионален спортист планина чист въздух тренировки не е пиел нито пушил и умира от рак на белите дробове. Така че освен стандарта на живот има значение и гена / гените да са здрави. Ти остави простите и обикновени хора да си живеят малкото
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете коментарите на пpocтaцитe 2 и 4 за да разберете защо България е на първо място по смъртност от сърдечно-съдови болести в Европа.
4
2
 
5
 
! Отговори
Соля си храната преди 3 години
Слагам сол и на храната, която няма сол и съм все още жив и здрав.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В градовете има мародери които използват родените в градовете за златна мина и стопяват спестяванията на пенсионерите и социално слабите.Показателно е че органите на властта получават заплати вече 140 години а престъпност има.
2
8
 
25
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
кой ви излъга, че солта е вредна?!
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На някой приличат ли му яйцата отзад като сек.си ду.*** или живея вече прекалено дълго в изолация...