Рецептата Dnes: Риба в кори за баница

Интересен начин да поднесете рибено филе
17 мар 2021 10:45, Илияна Николова
12
Рецептата Dnes: Риба в кори за баница
Снимка: istock

Продукти:

30 г разтопено масло
4 броя кори за баница
150 г филе от риба по избор
Сол и черен пипер на вкус
2 чаени лъжици пресен копър
3 супени лъжици лимонов сок
125 мл заквасена сметана
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с разтопено масло всеки лист кори. Наложете ги едни върху други. Нарежете корите наполовина, след като сте ги намазали и наложили една върху друга. Овкусете рибеното филе със сол и пипер. Поставете рибата върху корите. Поръсете с копъра. Завийте на рула. Подредете ги в тавата за печене. Намажете с малко масло. Печете за около 15-20 минути или до златисто.
 
Междувременно в малък тиган загрейте лимоновия сок, докато заври и се редуцира. Добавете към него сметаната и разбърквайте до получаване на гъст сос. Добавете лука, овкусете с още малко сол и пипер. Сервирайте рулцата със соса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черен хляб, намазан със сметана и отгоре филе от маринована херинга.Хапва се докато сърбаш сок от буркана с кисело краставички.
6
3
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Сметана с риба се яде в северноевропейските страни. Самата комбинация не е за препоръчване, защото се прекалява с белтъчините.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да допълня -а възпитаните хора се обръщат с "Вие" , дори и срещу себе си да имат заядливи буквоеди:-)Вие така защо не правите?
4
0
 
4
 
! Отговори
Мики преди 3 години
До АнонименАз да ти кажа - преди дума със з или с се пише СЪС.Да кажел той.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да кажа-първо рибата се вари с зеленчуци, после се обезкостява.Част от месото отива за пирог, с бульона и другото е чорбата. Част от майсторлъка е да станат готови едновременно, и се ядат докато още парят.Рибата е сладководна- хариус, платики, щука, таймен, есетровите (това е лукс).Водката да е с удоволствие и мярка!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В руската кухня го има -пирог с риба.Не е лошо, обикновенно е като допълнение към рибената чорба.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста гнусно