Как антиоксидантите помагат на кожата?

Някои забавят появата на бръчки
11 май 2021 21:39, Михаела Лазарова
0
Как антиоксидантите помагат на кожата?
Снимка: istock

Знаете ли какво е общото между витамините С, Е, ресвератролът? Всички те са антиоксиданти, които благоприятстват здравето и красотата на кожата ни (и не само).

Какви са основните ползи на антиоксидантите за кожата?

Борят се с признаците на стареене и благоприятстват кожата, склонна към акне

Оксидативният стрес, причинен от свободните радикали, влияе негативно върху колагена в кожата, а когато неговите нива са намалени, кожата се отпуска, появяват се фини линии, бръчки. От друга страна, антиоксидантите забавят тези процеси на стареене на кожата. Също така помагат за намаляване на възпаленията, като по този начин намаляват и появата на пъпки при проблемните кожи.

За по-равномерен тен

Меланинът е пигментното вещество, което придава естествената пигментация на нашата кожа, ирис, коса и други. В кожата той се синтезира от клетки, наречени меланоцити. Продължителното излагане на слънце, свободните радикали, някои хормонални промени, заболявания, наранявания и други могат да бъдат причина за увеличаване на синтеза на меланин. В резултат се получават пигментни петна, които са упорити и трудно се премахват. Тук ролята на антиоксидантите е, че спомагат за редуциране производството на меланин и така имаме по-равномерен тен.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари