Защо сънуването е важно за здравето?

Сънуването предлага по-дълбок сън
30
Защо сънуването е важно за здравето?
Снимка: istock

Сънуването е феномен, който има своите ползи за здравето. То не е просто хаотичен начин, който мозъкът използва, за да складира и интерпретира информацията, която преминава през него. Сънищата имат редица психически и емоционални ползи, които се отразяват благотворно и на физическото състояние.

Когато тялото ви почива, сърдечносъдовата система, имунната система, нервната система и мускулите се възстановяват от усилената работа през деня, когато тялото е активно. Следващия път, когато се запътите към леглото, оценете съня си по един по-качествен начин, защото той има огромно значение за здравето ви. Радвайте се, ако сънувате сънища. Ето защо.

Без значение колко сънища ще сънувате по време на съня ви през нощта и колко от тях ще помните, невролозите разкриват важността на сънуването, пише goodnet.org. Защо сънуването е важно за здравето?

Сънищата помагат да учите нови неща

Съществува мит, че ако спите върху учебник, това ще ви помогне да запомните по-добре информацията. В този мит, разбира се, няма пълна истина. Истината е метафорична. Всъщност, сънуването е механизъм, който мозъкът използва, за да обработва, складира и подрежда информацията, която е събрал. По този начин той я систематизира и я прави разбираема и достъпна за вас, когато ви е нужна. Ето защо сънят и добрата, качествена почивка за ума и тялото са естествени механизми за запомняне на нови неща.

Сънищата помагат за емоционалното възстановяване

Сънуването е механизъм и за успокояване на нервната система. Когато сте под стрес, имате проблеми или някакво събитие е предизвикало емоционален дисбаланс във вътрешния ви свят, сънуването е начин психиката да се освободи от този стрес и да се възстанови. Колкото по-здрав е сънят ви в трудни моменти, толкова по-бързо е възстановяването.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: здравесънищабезсъние
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
ай хев ъ дриим преди 2 години
Всички герои на новото време у панделата и да я запалят от 4-те края
6
2
 
7
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Възможа е връзка с паралелна вселена, но е опасно за простосмъртните .
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой още не е разгадал сънищата.Уж това щяло да се случи,уж друго и накрая се случва нещо съвсем различно.Фантазии само,нищо доказано.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сънувах, че са арестували гербавите до един!
3
6
 
10
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
Пълни глупости. Най-добре за организма е да спи без сънища. И това е дълбокия сън. И е всъщност доста кратък. Но е почти невъзможно да не се сънува. Тези които казват че не сънуват, просто не помнят сънищата си защото спят по-добре. Тези които ги помнят е затова че са били временно и излязли от полудрямка и имат неспокоен сън.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3Какво имаш предвид?
1
5
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
ПРЕДИ 55 ГОДИНИ СЪНУВАХ КАК МЕ АРЕСТУВАТ В ЕДНО КИНО. НА ДРУГАТА ВЕЧЕР МЕ АРЕСТУВАХА - СЪНЯТ БЕШЕ 1 КЪМ 1. ХАЙДЕ СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ - ОБЯСНЕТЕ МИ МОЯТ СЪН