Двегодишно момиче с IQ 146 e най-младият член на Менса

Тя се учи да чете преди да влезе в яслата
9 юни 2021 20:00, Нели Христова
126
Двегодишно момиче с IQ 146 e най-младият член на Менса

Двегодишната Каши Куест става най-младия член на "Менса" в Америка с коефициент на интелигентност 146.

Уменията на малкото дете включват назоваване на всички елементи в периодичната таблица, идентифициране на всички 50 щата, тяхната форма и местоположение, изучаване на испански език и дешифриране на модели, според родителите й. Каши се учи да чете преди дори да е влязла в детската градина.

"Винаги ни е показвала склонността си да изследва заобикалящата я среда и да задава въпроса "Защо", казва бащата на Каши Девън пред CNN. "Ако тя не познава нещо, веднага иска да знае какво е и как функционира и след като го научи, го прилага."

Семейството й каза, че щом Каше изрича първата си дума, уменията й се развиват бързо. Скоро тя започва да използва изречения, които съдържат пет или повече думи, а с всеки изминал ден родителите й се убеждават, че дъщеря им е по-напреднала интелектуално за възрастта си.

Тя не е обикновено дете

"Педиатърът й също го забелязва. Когато, при прегледа на Каши на 18 месеца, й разказах как тя помни цифри, форми и цветовее и поисках нейната перспектива за всичко това, лекарката ми каза, че е невероятно и е  нещо, което си струва да се разгледа", казва майката на Каши Сукджит.

Затова родителите й решили да я заведат при психолог, който администрира теста на Менса. Резултатът? Според родителите й Каши има IQ от 146.

За да се присъединят към Менса, кандидатите трябва да отбележат над 98% при стандартен тест за интелигентност.

"Мисля, че най-голямата ни цел беше да се уверим, че й даваме всичко, от което тя се нуждае по отношение на нейното развитие, естественото любопитство и нейното разположение", обяснява майка й.

Семейството се фокусира върху напредъка на Каши и й казва, че се гордее с нея, когато тя се разочарова, че не може да изпълни някоя задача. В замяна Каши показва емоционалната си интелигентност, като също ги насърчава.

"Ако ме види да се опитвам да отворя буркан с кисели краставички, тя ще дойде и ще каже: "Татко, толкова се гордея с теб!", споделя баща й.

Създаване на предучилищно заведение, което да помогне за нейния напредък

Друг начин, по който те насърчават напредъка на Каши, е чрез създаването на група за деца в предучилищна възраст.

Сукджит има опит в образованието и между работата с Каши у дома и необходимостта, създадена в тяхната общност заради пандемията, се ражда Modern Schoolhouse

"Тя е на две и трябва да е с деца на нейната възраст и да не я оказва натиск да бъде по-възрастна, отколкото трябва или да действа като по-възрастна, отколкото трябва", обяснява майка й.

Предучилищната отворя врати през октомври с 12 деца. Семейството се надява да намерят по-голяма сграда, за да съкратят списъка на чакащите.

Умишлената комуникация е от ключово значение

С толкова напреднало дете родителите на Каши казват, че не общуват по различен начин с нея.

Те обаче се учат да пресмятат добре думите и комуникацията си, тъй като тя може да ги държи отговорни за това, което казват. Каши прави това, като им го повтаря.

"Научи ни на търпение и как да общуваме с нея. Ние сме много наясно с думите, които използваме с Каши и как обясняваме нещата", казва Сукджит. "Определено ни научи как да бъдем по-добри комуникатори помежду си и колективно като семейство, защото всички ние трябва да сме на една и съща страница."

Въпреки че искат да я насърчат да учи, всички нейни умения са в нейно собствено темпо. Каши задава тон и потапя пръстите си във всички теми, които иска да научи, обясняват те. Тя отразява и уменията на родителите си.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 22/ ТИ ЯВНО СХВАЩАШ ЗА КВО ИДЕ РЕЧ :D И АЗ СЪМ ВИЖДАЛ МЛАДИЯ ШВАРЦЕНЕГЕР НА 4 ГОДИНИ С МУСКУЛИ КАТО ПРОПОРЦИЯ ПО-ГОЛЕМИ И ОТ НА ОРИГИНАЛА :D
17
1
 
6
 
! Отговори
Жо преди 2 години
Синът ми на 2 години и 10 месеца спечели конкурс на Българската националната телевизия, като беше предпочетен между 300 деца (всичките по-големи от него). На тази възраст той знаеше да чете, пише и познаваше числата до 1 милион. Не съм го насилвал да учи, той сам се забавляваше с числата и буквите. Комисия начело с Хачо Бояджиев оцениха способностите му и го включиха в детското шоу за таланти "Рожден ден". Последваха над 60 участия в БНТ (тогава нямаше друга телевизия).
16
4
 
17
 
! Отговори
Имам Съмнения преди 2 години
За Фалшива Новина, щото Църните и 100 точки не стигат и е генетично - Черен Професор по Матемакита виждали ли сте?!
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди интернет беше пълен с домашни любимци с наднормено тегло. После им слагаха чорапи за да показват кой има по-смешния домашен любимец... След това дойде модата на бебета изкривени в различни пози за да са по-интересни и да показват какви хууубави деца имат снимащите ... После дойде ред на други извращения . Един румънец беше направил сина си с мускули като на Арнолд Шварценегер. ....... Накратко : ТЕЖКО И ГОРКО НА ДЕЦАТА С АМБИЦИОЗНИ РОДИТЕЛИ.... Бял ден няма да видят през целия си живот.
14
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най забавно е да четеш коментарите как едни африканци се подиграват на други такива. Като едните африканци дори събират капачки за кувиози докато оскотяват сред африканския пейзаж. Смях. Поздрави от най райския край на планетата, Сидней Австралияя
13
3
 
7
 
! Отговори
Абе... преди 2 години
Няма да може да стане...премиер в БългарияНие знаем един с 14.6..който 12 години управлява!!Дето щял да прави Тесла в Банкя и вече е купил..100 хиляди...дръжки
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се генийче от Уганда как иначе! Ако генийчето е бяло е демонстрация на расизъм ! В САЩ вече не е добре да си бял, особено мъж ! Бяла може, тя става играчка на ннеграта
11
0
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Не е излишно детенцето...сега да си играе с куклички и другите дечица на детската площадка.Иначе кат стане...професор на 11 години,кат види малки деца,ще вземе да се...заиграва с тях и да му е...интрересно.(платено...съобщение)
10
0
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЪВ ТЕКСТА СЕ КАЗВА, ЧЕ МАЙКАТА ЗАПОЧНАЛА ДА УЧИ ДЪЩЕРЯ СИ ДА ЧЕТЕ НА 1 ГОДИНКА :D И АКО ТОВА НЕ Е ТОРМОЗ НА МАЛОЛЕТНО !!! БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА КАКВИ АМБИЦИОЗНИ РОДИТЕЛИ ИМА И КАКЪВ ТОРМОЗ ОКАЗВАТ НА ДЕЦАТА СИ!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
голям праз.... ако не може да си намери работа и не си разиве потенциала ще иде в чЕстотата ама някъде другаде... Както оня таксиджия дето го даваха имал 160 IQ член на менса и кво пич караш такси браво...
8
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДА МУ СЕ ДАДЕ ДА СМЕТНЕ КОЛКО Е 146 ПО 8 ДА ВИДИТЕ , ЧЕ ЩЕ СЕ ОАКА ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ПЪЛНО С АМБИЦИОЗНИ РОДИТЕЛИ КОИТО ТОРМОЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ МНОГО РАНО ВСЯЧЕСКИ! ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА ДА БЪДАТ ДЕЦА! ИМА СИ ВРЕМЕ ЗА ВСИЧКО!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете децата намира бе. Аман от болни амбиции.
6
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОГАТО ЕДНО ДЕТЕ НА 2 ГОДИНИ КАЖЕ ИМЕТО НА ВСЕКИ ЩАТ ВЪВ ЕДНО НЕПРЕКЪСНАТО ВИДЕО КАТО МУ ГИ ПОКАЗВАТ С ПОКАЗАЛКА НА КАРТА БЕЗ ИМЕНА ЩЕ ГО ПРИЗНАЯ! А НЕ ДА МИ ПУСКАТ КАДЪР СЛЕД КАДЪР ЗАСНЕТ :D ХИТРА АМБИЦИОЗНА НАГЛА МАЙКА!
5
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 години
Оффф, "Менса".... И приключвам с коментара. Предполагам за познатите с темата, знаят за какво иде реч. Ама иначе как звучи - Менса, като управление на космическа совалка, А?
4
4
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МАЙКА МУ РАБОТИ ВЪВ МЕНСА И РЕШИЛА ДА ПРОБУТА ДЕТЕТО С ЦЕЛ ДА ГИ ИЗЛЪЖЕ ДА Я ВЗЕМАТ НА РАБОТА КАТО ПОРАСНЕ!!! МАЙКАТА Е ПРЕСМЕТЛИВА ОТ РАНО!
3
2
 
22
 
! Отговори
zimbabwe преди 2 години
Аз съм малко африканче на 0,5 годинки и имам IQ 308 . Благодаря.
2
2
 
28
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
хаха африканче ествествено ,мисля че разбирам какво се опитвате да направите .......
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде е?