Трябва ли да очакваме ръст на цените на горивата?

В България има ожесточена конкуренция на пазара
3 май 2024 10:24, Елка Василева
32
Трябва ли да очакваме ръст на цените на горивата?
Снимка: архив, БГНЕС

Ще има ли ръст на цените на горивата? Темата коментира председателят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев пред Нова тв. Той е на мнение, че цените ще се задържат, тъй като на този етап няма фактори, които да говорят за поскъпване.

Бенчев каза, че в България има „ожесточена конкуренция“ на пазара.

Експертът обясни, че най-ниските цени на горива в Европейския съюз са в България.

Бенчев каза, че с политиката в ЕС няма как цените на горивата да поевтиняват.

Той посочи, че България вече ще трябва да отговаря и на други изисквания, като например търговията с емисии за сгради и транспорт, която ще влезе в сила през 2027 г. Експертът допълни, че това ще повиши цените между 0,40 и 0,80 лв. Бенчев посочи, че ще влязат и нови изисквания за биогоривата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Общество
Предстои драматичен избор на патриарх, кои са най-вероятните митрополити – кандидати?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Не е възможно преди 2 седмици
Цените са поносими, А заплатите бележат невиждан ръст в ЕС! Страната се развива съгласно Евроатланстическите ценности.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Иначе петрола си пада на борсите ...................
30
0
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Щом сте пуснали статия, значи трябва :)))
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Такса на таксата, данък на данъка, налог на налога... да живее капитализма. Махаш всичките неща и цента удря 50 стотинки на литър себестойност, а се продава за 3 лв... само едни 600% надценка.
28
5
 
2
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 седмици
Абе, друго си е бензина да е левче и заплатите да са по 400 лева, точно като в руската клoaкаа, дето мечтаете за нея! *** долни русорообски!
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Естествено че има ,ПП затова спряха горивата от Русия,спомнете си когато беха на власт 7 месеца власт и Слави ги свали ,нафтата беше 5 лв ,а олиото 8 лв ,ПП са предатели и продажници ,и на изборите трябва да ги изметем далече от власта
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Иран на безниностанцията, дизела е 2 стинки, бензина е 5 стинки. Батките ги карат двете за по 40 на литър. С 8000 лева, напълних цяла цистерна и е ... щракам си със пръсти ... щракам си със пръъъсти .... щракам си със пръъсти! Йе йе йееее!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Пенсионерчо - Щото 65-та година дедо ти само се връткаше с колата наляво надясно ... стой си у вас! Щи купа едно Нинтендо, да си играеш и да имаш занимавка.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега е почти 3 лв, лятото за почивките ще ги мине защото според родните търговци заплати и пенсии са вдигнати много и те си искат едни 20% още на всичко, това се нарича наложена инфлация!
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да напуснем ЕС възможно най-бързо.
22
1
 
11
 
! Отговори
Пенсионерчо преди 2 седмици
Извинете, колко литра бензин мога да си купя с моята пенсия от 521 лева ? Като все пак ми остане някой лев да си купувам и храна цял месец. Не искам да знам колко литра бензин може да си купи български дупетат - те имат огромни заплати и не искат да знаят за мен.
21
2
 
7
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 2 седмици
Аха,още евроатлантически ценности и директиви за колония БългЕрия,спуснати от БрюкСелските зелки... А послушните марионетки на Посолството от управляващата хунта,вече пълзят по килимчето назад,наведени с разтворени задни бузки и доволно овлажнени с лубрикант! Гласувайте пак за тях,жълтопаветниЙ планктонЕ,за да се превърнем окончателно в територия на ЕСССР със столица Брюксел и кралица Урсулю Фродолайнен!
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тъкмо пуснах една сълза за бай тошо.Искам да се върне онзи ограден концлагер, където като във всеки концлагер, всичко ти е за без пари. На робите бензънът, хръната, сметките и всичко им е безплатно.
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тепърва ще плачете за Бай Тошо, но него вече го няма. Аз не спирам да се разкайвам за това, че като млад и глупав скачах по площадите за да има банани и портокали през цялата година и не осъзнавах "бонуса", който иде с тях.......
18
4
 
8
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 2 седмици
Путин ще е виновен.Той определя цените на горивата у нас.
17
0
 
14
 
! Отговори
Маайййкооооууууу преди 2 седмици
Не очакваме, те са се вдигнали вече и нЕма спиране
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Работник, чийто труд има реална стойност, изобщо не може да пострада от повишаване на цените, защото лесно си повишава и собствените. Затова е хубава инфлацията, защото изхвърля от пазара некадърниците и така лекува икономиката. Ако зависеше от мен, бензинът щеше да е по 100лв. на литър от утре.
15
0
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Защо цитирате постоянно лаици? С конкурс по тъпотия ли ги избирате? Да може да са най-евтини горивата, но колко литра мога да заредя с една заплата или една пенсия в България и колко в ЕС ? Сравняват се цени, но не и заплати. Направете законова най-ниска часова ставка както е в Германия и който плаща по-малко отива на топло или студено, в зависимост от гледната точка...
14
1
 
15
 
! Отговори
От фермата преди 2 седмици
Увеличавайте, бе! И аз ще ви увелича месото. Телешко на 40 лв, агнешко 50 лв, заешко 30 лв. Как е?
13
0
 
6
 
! Отговори
Ококорения пендай преди 2 седмици
Какво ми пука на мен че дигат горивата. Важно е довечеря да вдигна самолета, че на Спецов напоследък му писна само той да е активен.