Рецептата Dnes: Фалафели на фурна с лук

Щипка от близкоизточната кухня
12 юли 2021 08:26, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Фалафели на фурна с лук
Снимка: istock

 Продукти:

4 супени лъжици лук, ситно нарязан
400 г нахут от буркан, отцеден
4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
3 скилидки чесън, пресован
1 чаена лъжица кимион
¼ чаена лъжица кориандър
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сода
1 супена лъжица брашно
1 яйце, разбито
2 чаени лъжици зехтин
 
Приготвяне:
 
Увийте лука в тензух или марля, за да отцедите сока му колкото е възможно. Оставете настрана. Сложете в купа нахута, магданоза, чесъна, кимиона, кориандъра, солта и содата. Пасирайте с пасатор или в кухненски робот. Трябва да се получи гладка смес. Смесете я с лука и разбъркайте с лъжица. Добавете брашното и яйцето. Разбъркайте. Оформете кръгли фалафели с ръце. Оставете ги да престоят 15 минути в тава с кухненска хартия за печене.
 
Печете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна, полети с малко зехтин. Можете и да ги изпържите в сгорещената мазнина в тиган на средна към висока температура по 6-7 минути от всяка страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак потресаващ словоред. Излиза, че фурната е с лук. Толкова ли е трудно "фалафели с лук на фурна"? 🐞
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изсипете си ги с тавата върху главата! Може и с тигана.
3
1
 
2
 
! Отговори
ХФ преди 2 години
Благодаря за рецептата!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евролиберастна рецепта ,намекват ви с нея да приемете повече "приятели" от мирната религия !
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля моля! Това са Тартарели....