Какво да знаем за работния език на тялото

Подобрете комуникационните си умения с тези съвети
6 сеп 2021 21:25, Екип на Tialoto.bg
3
Какво да знаем за работния език на тялото
Снимка: Pexels

Комуникацията не се отнася само до думите, но и до езика на тялото ви. Откакто пандемията ни сполетя, виртуалните работни срещи се превърнаха в най-често ползваният вариант на общуване между колеги, мениджъри, партньори и т.н. Езикът на тялото ви е важен елемент, за да изпратите правилното послание на хората от другата страна на екрана. Ако искате да бъдете силен комуникатор, да бъдете разбирани и чувани, ето няколко съвета, които трябва да имате предвид.

Силен зрителен контакт

Осъществяването на силен зрителен контакт е важно не само за личните срещи, а и за виртуалните. Когато се опитвате да разберете нещо, вие инстинктивно поглеждате в очите на някого. Но ако говорите с някой, който непрекъснато ви гледа през рамото, ще се почувствате малко неудобно да продължите разговора. По същия начин противоположният човек очаква да го погледнете, когато говорите. И така, поддържането на зрителен контакт при видеообаждане прави разговора по-ефективен и пълноценен, тъй като вниманието на всички е в това, което казвате.


Говорете с ръцете си

Движението на тялото ви осигурява по-динамично разбиране на това, което казвате. За да вдъхнете малко повече живот на вашата комуникация, опитайте да върнете камерата малко назад на бюрото си, така че горната част на тялото ви да се вижда. Проверете дали ръцете ви се простират извън границите на екрана ви. Ако е така, върнете камерата още малко назад. Ако сте твърде сковани с тялото си, всъщност не предавате добре посланието си.

Какво още е добре да знаем за работният език на тялото вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Не всички работещи са зад бюро в офис...